Matias Pihlquist blir en del av det norske DX-teamet


Vi har den glede av å kunne ønske Matias Pihlqust hjertelig velkommen til teamet vårt her i Norge.

Matias Pihlquist

“Jeg er fra Kalmar, en liten by i sørøstre Sverige, men bodde i Malmø de siste åren før jeg flyttet til Oslo. Har bodt her i 2.5 år nå og trives veldig godt. Ble interessert i teknik fra det jeg fikk en 286 når jeg var rundt 10 år og det vokste med utvikling i C og Assembler i tenårene. Altid likt elektronikk og robotikk og ville fortsette med embeddedutvikling så jeg leste til dataingenjør med datavitenskap og elektroteknikk i tillegg. Det morsomste jeg gjort til nå er koordinering av problemer og incidenter hos en infrastrukturleverandør. Trives veldig godt med en blanding av sosiale og tekniske utfordringer.

Personligen tror jeg at de fleste utviklere begynner med et interesse for å uttrykke seg kreativt gjennom programmering. Det er sjelden man får dette gjennom skolen, og at det opplevs som vanskelig med høy læreterskel er en orsak til bristen på utviklere. For å motvirke dette må mennesker eksponeres for og oppmuntres til å lære seg programmering tidlig, før de får tankegangene at de ikke er interessert i eller bra på teknik. Dette gjelder i enda høyere grad jenter, som tradisjonelt ikke utvikler samme tekniske interesse som gutter privat.

Jeg har selv fått inspirasjon gjennom både robotikk og gaming. Det å styre og kontrollere fysiske ting gjennom logikk har vært spennende og utviklende for meg, og kompleksiteten i spill har imponert. Hva gjelder teknikk generelt er jeg til stor del selvlært og ser virkelig frem imot en revival av gamle interessen som linux, open source og programmering!

Privat er jeg interessert i mat og vin, trening, reising og filosofi. Elsker problemløsning og at lære nytt. Gleder meg mye til at bli en del av DX-teamet og hjelpe utviklere med praktiske utfordringer for å spare tid og gjøre arbeidet lettere, samt at bidra til at mange fler får opp øyene for Microsoft sine løsninger.”

 

Velkommen til teamet, Matias!


Comments (0)

Skip to main content