771 applikasjoner klar ved et par klikk


I mange år har Microsoft Azure gjort det lettere å få tilgang på IT-ressurser. Først med å tilby utviklere en plattform for applikasjoner, og i de siste 3 årene virtuelle maskiner som kan kjøre pakketerte applikasjoner. Vårt mål med Microsoft Azure er å gjøre det enklere, billigere og raskere å få levert løsninger til sluttbrukere.

Microsoft har vært og kommer til å være et plattformselskap. En del av ansvaret ved å tilby en plattform er å gjøre avstand fra programvarehus til brukere så kort så mulig og så lite kompleks som mulig. Et av initiativene for å klare dette er å innføre Microsoft Azure Marketplace.

 

image

 

Så hva er Azure Marketplace?

Azure Marketplace er en markedsplass hvor brukere av Microsoft Azure kan ved et par klikk få opp servere med pre-installert OS og applikasjon. Tenk deg Windows Store eller App-store bare for servere. Løsninger som er tilgjengelig kan være for eksempel Oracle databaser, Docker på Linux, Baracuda brannmurer eller backupløsninger som Veeam Cloud Connect eller Comvault Simpana. Det er faktisk i skrivende stund 771 ferdig konfigurerte løsninger fra våre partnere tilgjengelig.

image

Når man snakker om nye plattformer er det alltid applikasjonens ytelse som er det store spørsmålstegnet. Dette er likt on-premises eller på en skyplattform. For å redusere dette usikkerhetsmomentet sørger programvarehuset for å supportere sin egen applikasjon på Microsoft Azure. Dette gjør at risikoen reduseres og programvarehuset har testet sin egen løsning.

Hva gjør jeg med lisensen?

Et annet ofte stilt spørsmål er hvordan er lisensieringen av applikasjoner i Azure. Kort fortalt – Du er fremdeles ansvarlig for lisensiering av applikasjonene som kjører i Azure. Windows Serveren trenger du ikke tenke på. Den er inkludert i kosten for en virtuell maskin. Men Azure Marketplace gir også muligheten for brukere å kjøpe selve lisensen på programvaren på 2 måter:

1. Bring your own license (BYOL)

Her er du selv ansvarlig for å ha gyldig lisens fra programvarehuset. Mange programvarehus opererer med lisensmobilitet. Dette betyr at du velger et bilde eller “image” som har pre-installert software og registrere da lisens i etterkant. Lisens kjøpes da på helt lik måte som man er vant til on-premises.

2. Hourly Licensing

Med denne modellen betaler du altså én felles pris for virtuell maskin + software pr. time. Dette betyr at du ikke trenger å forplikte deg til en lisens som ofte går over flere år. Scenariet er perfekt om du ønsker å teste ut applikasjoner eller har applikasjoner som kan skrus av og på fra tid til annen. Slår man av den virtuelle maskinen, stopper også kostnaden for programvaren man kjører.

 

Om du ikke har tatt en titt anbefaler jeg deg å sjekke utvalget av tjenester i Microsoft Azure Marketplace man raskt og enkelt kan kjøre i Azure. Vi i Microsoft Norge vil fremover skrive om og anbefale applikasjoner som kan være interessante for våre kunder.

Enjoy!

Comments (0)

Skip to main content