Lær Scrum på VSTS med Martin Hinshelwood


Vår skotske Visual Studio ALM MVP og Scrum Trainer Martin Hinshelwood skal kjøre en serie med Scrum kurser med sertifiseringer iløpet av vinteren.  Hovedfokuset på kursene er Scrum prosessen, men som verktøy anvendes Visual Studio Team Services (VSTS) og Azure.

En av de mest populære templatene på TFS serveren er nettopp Scrum templaten, men for å få fullt utbytte av denne bør man beherske Scrum.  Det er en fordel om hele teamet har god kjennskap til Scrum, det gjør samarbeidet I teamet mye bedre.   Den beste måten å få dette på er å gå gjennom et sertifiseringskurs.  Disse kursene er praktisk anlagt, så man får hands-on erfaring med både prosessen – og et verktøy for anvende den.  Og i Martins kurser skal deltagerne levere fungerende software som skal deployes til Azure med hjelp av VSTS Release Manager, og hele prosessen anvender TFS Web access agile dashboardene  med Scrum templaten.  I PSD kurset får man også lov til å kode litt i Visual Studio 2015.

Martin Hinshelwood er en meget anerkjent ALM MVP og Scrum coach, han er mye i Norge, og kjenner norske firmaer.    Siden Martin er spesialist både på Scrum og på TFS/VSTS får man både teorien og  den praktiske anvendelsen ypperlig forklart.   Martin er meget aktiv på stackoverflow, under nicket MrHinsh,  og har skrevet en utrolig mengde med blog poster om disse temaene.

Gjennom disse kursene kan man bli  sertifisert som Professional Scrum Developer eller Professional Scrum Master. 

Hva det betyr å være PRofessional Scrum Developer, kan man se på denne videoen , og ta også en kikk på  Ken Schwaber, en av Scrum fedrene, forklare PSD scopet.

På denne linken får dere mer informasjon og ytterligere linker om TFS/VSTS Agile verktøy , samt les denne bra artikkelen  fra Visual Studio Magazine om Agile Project Planning med TFS 2015.

Av de kursene som kjøres fremover er ett i Kongsberg og fire  i Oslo.

PSM

 

Professional Scrum Master
February 22, 2016 | Kongsberg, Norway

 

Professional Scrum Master
February 24, 2016 | Oslo, Norway

 

Professional Scrum Developer (PSD)
March 1, 2016 | Oslo, Norway

 

Professional Scrum Master
April 26, 2016 | Oslo, Norway

 

Professional Scrum Master
June 21, 2016 | Oslo, Norway

Detaljer om kursene:

· Professional Scrum Master (PSM) is a 2-day course that covers the principles and (empirical) process theory underpinning the Scrum framework, the Scrum process and the role of the Scrum Master.

· Professional Scrum Developer (PSD) is a 3-day course that teaches how to create high-quality software using the Scrum framework. Working in a series of Sprints, teams of students collaborate, apply modern engineering practices, and use the Scrum framework to cope with change and deliver Increments of working software. Learn how to use Visual Studio and VSTeamServices to create the ultimate enterprise software.

Comments (0)

Skip to main content