Raspberry Pi 2 mot Azure Starter Pack


Lyst til å koble din Raspberry Pi 2 opp mot Azure og få en LED lampe til å lyse?

Mange ønsker å helautomatisere sitt hjem via low-cost hardware og styre disse enhetene gjennom sine mobile enheter. Det finnes en hel haug leverandører som tilbyr disse løsningene, men problemet er først og fremst at det koster litt, i tillegg til at man ikke kan si at man har laget det selv!

 

Anders Gill som er Technical Evangelist i Team DX har sammen med Tobias Kullblikk som er Microsoft Student Partner (MSP), laget denne starter pack-en som vil gjøre deg i stand til å styre en Led lampe gjennom en applikasjon koblet opp mot Azure, og gir et godt fundament til å videreutvikle deres egne løsninger basert på dette konseptet.

 

Konseptet baserer seg på å kjøre en UWP (Universal Windows Platform) applikasjon på RPi2-enheten hvor den er koblet opp mot en LED lampe gjennom GPIO-portene. Dette lar oss styre LED lampen ved å tilføre strøm til lampen når applikasjonen ber om det. Måten applikasjonen kommuniserer på er gjennom Azure. Vi bestemte oss for å gå for en Storage Queue da dette er en kjapp måte å legge ut/hente meldinger på fra en kø i skyen.

 

Det er hovedsakelig forms applikasjonen vår som legger ut meldinger på køen, mens UWP applikasjonen på RPi2-en leser kun meldingene.

Prosjektet heter LED2Azure og det finnes to pakker i prosjektet. QueueAddForms er prosjektet som masteren (datamaskinen) kjører hvor man kan lese og legge ut meldinger på Azure Storage Queuen.

QueueReader_RPI2 er UWP applikasjonen som skal deployes på klienten (RPi2-en).

 

clip_image002

 

Her er linken til DXNorge sin GitHub-Repo hvor du kan klone prosjektet og få tak i kildekoden til LED 2 Azure: https://github.com/msdevno

 

Anders og Tobias har også lagt ut en video på Channel 9 som viser deg hvordan du kommer i gang med prosjektet:

 

 https://channel9.msdn.com/Series/MSDEVNO/LED-to-Azure-Starter-Pack

 

Du finner også andre videoer fra Microsoft Norge på Channel 9.

Comments (0)

Skip to main content