Hvordan teste Internet Explorer på Android, iOS og Mac OS X


 

Tidligere i år lanserte vi et nytt verktøy for å gjøre det enklere å teste nettsteder i IE uansett hvilken platform du var på – seriøst! Dette var en del av arbeidet som de uansett gjorde med Project Spartan (nå: Microsoft Edge) og dens nye rendering engine og user-agent string. Dette er en fork av Trident som er vesentlig mer interop mot mobil web.

I denne guiden vil jeg demonstrere litt hvordan dette kan se ut i Chrome på en MacBook, og hvordan man kan sette det opp.

TL;DR? Her er noen videoer du kan kikke på for å se det “in-action”:

Verktøyet heter RemoteIE og er designet for å gi det en virtualisert versjon av den siste versjonen av IE. Dette lar deg test ut den siste versjonen av IE uten å måtte ha en virtuell maskin med windows på. Hvis du også ønsker å teste for tidligere versjoner av ID, så kan du alltids bruke gratis virtuelle maskiner på http ://modern.IE 

Å få det hele satt opp

Jeg har gjort hele gjennomgangen av dette selv med mål om å dokumentere alt, i tilfelle du skulle oppleve noe hikke på veien.

Først, navigerer du til http://remote.modern.ie, som tar deg til en slik side:

image
Du trenger en Microsoft konto for å bruke denne tjenesten siden den trenger å assosiere tjenesten til denne. En Hotmail.com eller tilsvarende holder.

 

image
Om du har en Live.Com, eller Outlook.com så kan du bruke den, eventuelt registrere en ny en. Og nei, du trenger ikke å bruke disse tjenestene til noe annet om du ikke vil, men de har faktisk blitt ganske så bra, og kan være verd en kikk.

I neste omgang skal vi velge hvilken server som er nærmest deg, slik at du får den best mulige ytelsen:

image
For oss her i Norge er West Europe eller North Europe de beste valgene. West Europe = Nederland, North Europe = Irland

Sist, velger du å laste ned Microsoft Remote Desktop app for den plattformen du ønsker. Det kan være for

  • Mac OS X
  • iPhone eller iPad
  • Android
  • Windows x86 eller x64
  • Windows RT

image

Som du ser, så er dette tilgjengelig kryss-platform. På din Mac kan du laste ned appen gjennom Apple App Store. Ved å klikke på lenken for “Mac” vil du omdirigeres til nettstedet online Apple store

 image

Klikk på “View in Mac App Store” knappen slik at du kan starte App Store appen på Mac. Du får en bekreftelsesnotis fra Chrome (eller hva du nå bruker på OS X) for å starte en ekstern app:

image

Etter at du bekrefter, så er du i iTunes:

image

I mitt tilfelle hadde jeg allerede installert appen, derfor vises det “Open”. Om du ikke har den installert, så bare gjør det. Deretter finner du den for eksempel med Finder:

image

…eller du kan bruke kulere tin, som for eksempel Alfred for å finne den:

image

 

Neste steg er strengt tatt årsaken til at jeg skriver denne guiden. Det er ikke umiddelbart åpenbart hva man skal gjøre når man kjører Remote Desktop. Når man starter appen, om du kikker øverst på menyen, så ser du noe som heter “Microsoft RemoteApp”. Dét er, hva du klikker på:

image

Nå blir du spurt om din Microsoft kontoinformasjon for å avgjøre hvilke app abonnement du har tilgjengelig:

image

 

image

image

Nå som du er “lovlig” vil du se en dialog som viser hva dine app abonnement er:

image

Her må jeg hjelpe deg med å unngå forvirring siden brukergrensesnittet kan være litt “shaky”. Når man klikker på kryssboksen for “Internet Explorer (email: iewebeco@microsoft.com)”, så legges det til “Internet Explorer->IE Technical Preview” i appen MEN dialogen med kryssboksen blir ikke borte. Se her:

image

Så vær på vakt. Når du først ser oppføringen i hovedappen der det står “IE Technical Preview” så kan du stenge dialogboksen som inneholder kryssboksen. Du kan se i bildet over hvordan jeg har uthevet steng-knappen/ikonet.

Nå er vi nesten klare. Dobbeltklikk på “IE Technical Preview” for å starte din virtualiserte versjon av IE. Tar ca. et minutt å spinne opp så, vær tålmodig:

image

Nå som den er oppe har du en full-versjon av IE 11 Technical Preview klar til bruk. Merk også at du også har F12 developer tools i bildet under:

image

 

 

Flere testverktøy

Dette er et fantastisk verktøy og kommer garantert til å senke friksjonen det er å teste mot siste versjon av IE, men det er noen begrensninger som du bør merke deg, for eksempel vil du ikke kunne få tilgang til lokalt filsystem. Det hadde vært flott om det var mulig, men VM 'er kan være kjipe å håndtere, spesielt fra et sikkerhetsperspektiv.

Det finnes andre gratis verktøy som kan hjelpe deg å teste for IE:

Om du ønsker flere detaljer, så sjekk ut Remote.IE announcement på IE bloggen.

Og nå som du har alt dette satt opp, så gi oss beskjed om det hjelper deg å bruke mindre tid på testinga!

 

Pedro


Comments (0)

Skip to main content