Hva gjør vi (les: Microsoft) på Javazone?


 

I år som i fjor er vi tilstede på Javazone. Vi ønsker å vise at vi er så åpne som vi sier vi er, og vi ønsker å fortelle vår historie som vi mener er vel verdt å høre – og så for de som er mest interessert i annen teknologi enn vår. Så hva kan vi tilby “den andre siden”?

 

Project Islandwood

Project Islandwood er Open Source bridge for å ta iOS applikasjoner og kompilere dem opp og klar til å kunne kjøre på Windows 10 / Phone 10. Jeg har tidligere skrevet en egen bloggpost om Windows 10 for både iOS og Android utviklere.

 

Cordova

Cordova er et verktøysett og rammeverk for å kunne utvikle mobile applikasjoner på kryss av ulike devices som benytter HTML og JavaScript som utgangspunkt. Dette er fullt støttet i Visual Studio 2015 og er et Apache open source verktøy. Det er fullt mulig å benytte dette for å lage Windows 10 / Phone 10 applikasjoner. Gitt at 75 millioner maskiner i verden allerede er oppgradert til Windows 10, er dette neppe noe man ønsker å overse. Om du allerede har Visual Studio, så kan du enkelt laste ned Tools for Apache Cordova.

 

Visual Studio Code

Microsofts cross platform kode editor har vi kalt Visual Studio Code. Visual Studio Code fungerer fint på Linux og OSX, og selvfølgelig også på Windows. Er i utgangspunktet laget for å kunne støtte et hvilket som helst programmeringspråk og miljø, og Java er deriblant dette. En satsning som definitivt kommer til å vokse. Visual Studio Code er i tillegg gratis.

 

Visual Studio Online

Visual Studio Online (VSO) er Application Lifecycle Management software med full Work Item tracking (Issue tracking er et annet begrep), bygg, continuous deployment tanker, dev ops, agile støtte med Kanban board og Scrum boards. Du kan også benytte GIT direkte på denne, og det er gode integrasjoner med TeamChat software som Slack og FlowDock. Ellers kan VSO integreres med både GitHub og Azure. Den nye byggetjenesten er cross platform og kan bygge til og med iOS og Android løsninger, og selvfølgelig alt som kan krype og gå av Java løsninger, i tillegg til Maven. Visual Studio Online kan integreres med TeamCity for bygg, IntelliJ som IDE, samt Eclipse som IDE også. Integreres også med XCode. Load testing support slik at man kan teste hvordan sine egne løsninger skalerer. Visual Studio Online gir deg i det hele tatt END TO END ALM – og gratis opp til fem brukere.

 

Er det andre ting vi kan snakke med deg om?

Ja, definitivt. Det er mye vi kan snakke med deg om! Og her er noen smakebiter:

- Azure kjører Java på alle platform offerings. Dette er helt uproblematisk. Man kan kjøre alt som JVMen (Java Virtual Machine) kan kjøre.

- HDInsight har full støtte for Hadoop, Spark og det du har lyst til.

- Linux VMer – out of the box. Minutter unna.

- Docker containers: enkelt å sette opp.

- Batch Job support med muligheten for å kjøre batch jobber med Linux VMer.

- NodeJS støtte.

- Language Bindings for alle REST APIer vi har i Azure – som gjør det enkelt å skrive kode i et hvilket som helst JVM språk (Java, Scala, Groovy).

 

Så vi står for det vi sier når vi sier at vi har åpnet oss. Er du innom Javazone så ønsker vi veldig gjerne at du tar turen innom standen vår for en prat!

 

Kan du lære mer selv?

Microsoft Virtual Academy ligger det gratis online kurs tilgjengelig for deg. Vi anbefaler blant annet:

- Java on Azure

- A Developer's Guide to Windows 10

- Cross-Platform Development with Visual Studio

 

 

Vi ses!

Skip to main content