Gjør deg klar for Windows 10!


Windows 10 lanseres 29.juli og i den forbindelse vil vi gjerne oppdatere deg på et par ting slik at du kan gjøre deg klar allerede nå.

w10 lansering

Windows 10 SDK

Det jobbes med å levere utviklingsverktøy for Visual Studio 2015 sammen med lanseringen av Windows 10. Dette vil gjøre det mulig å bygge Universal Windows Plattform apper og tilgjengeliggjøre de i Windows Store.

I tillegg vil vi lansere preview av Windows 10 SDK oftere til våre Windows Insidere, og gjøre dette i følge med OS lanseringene, og oppdateringen. Samtidig vil vi lansere en liknende versjon av Windows 10 Mobile Emulator. Det er viktig å merke seg at selv om vi forsøker å holde tritt med OS lanseringene, så vil det ikke nødvendigvis følge med en ny SDK til hver oppdatering.

Når du kjører den siste SDK og emulatoren i ditt lokale utviklingsmiljø vil appene dine ha tilgang til de siste Windows API’ene som er tilgjengelig. Hver preview SDK vil innstalleres ved siden av det offisielle Windows 10 verktøyet for Visual Studio 2015, noe som gjør det mulig for deg å styre hvilken versjon av OS du vil utvikle og teste applikasjonen mot. Dersom du ønsker å rpøve ut de nyeste spesifikasjonene og ha tilgang til det siste innenfor feilretting er dette for deg. Hver lansering er en snapshot av arbeid i progresjon, så du bør fovente at funksjonalitet eller API’er endres slik at funksjonaliteten varierer over tid. Når nye lanseringer kommer vil du kunne finne hvilken versjon den fungerer med, endringer i API’er, større feilrettinger og andre utfordringer på blogs.windows.com.

Som vanlig kan du laste ned den siste Windows SDK og mobile emulator på Windows 10 Developer Tools siden.

 

Test eksisterende apper for kompatibilitet og oppdater appen din til Windows 10

Windows er forpliktet til kompatibilitet. Windows Insidere har vært veldig viktig i jobben mot å sikre at eksisterende apper fungerer fint i Windows 10. Windows 10 er designet til å kjøre Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 software. Og ja, manges favoritt VB6 Runtime vil fortsette å fungere. For fremtiden vil kompatibiliteten jobbes tett med og du kan lese mer om dette temaet på Blogging Winwindows-product-family-windows-10-one-platformdows.

Appene dine vil fortsette å fungere på Windows og forbli tilgjengelige i Windows Store. Vi vil foreslå at du tester appen din mot Windows 10, og det kan du gjøre allerede nå – før lanseringen – for å avdekke eventuelle mangler.

Samtidig er dette en gylden tid til å oppgradere appene dine til å dra nytte av alle fordeler med Windows 10 ved for eksempel å legge til en funksjon du har sett har vært etterspurt. I Windows Dev Center finner du ulike anvisninger, eksempler tips og triks til både design, og plattform. Av annen dokumentasjon er “Build 2015” på Channel 9 og “A Developer’s Guide to Windwos 10” på Microsoft Virtual Academy, som vi spesielt anbefaler.

 

Universal Windows Platform Bridges update

På Build 2015 annonserte vi de fire Universal Windows Platform Bridges:

  • “Project Astoria” gjør det mulig å ta Android kode til Windows
  • “Project Centennial” for klassisk Windows plattform kode
  • “Project Islandwood” gjør det mulig å ta iOS kode til Universal Windows Plattform
  • “Project Westminster” som gir tilgang til å ta med websider til Windows Store

“Project Westminster” er allerede tilgjengelig, de andre kommer på løpende bånd over sommeren.

 

Vi gleder oss til Windows 10 lanseres 29.juli – men vi er allerede klare! Er du?

 

 

^Hanne

 

 

 

CTA: MVA-kurs!!!

Comments (0)

Skip to main content