Norwegian Developers Conference 2015. Takk for laget!


Norwegian Developer Conference (NDC) Oslo er over for denne gang. Dette var min åttende NDC og de siste 4 årene har jeg vært med å planlegge standen vår. Det er gøy å se at NDC har vokst til å bli en av verdens største uavhengige utviklerkonferanser med over 2000 deltagere fra hele verden.I år bestemte vi oss for å gjøre ting litt annerledes. Vi ønsket vi koble hele Spektrum til en stand som vi delte med Altran og Kongsberg.

Vi tok i bruk IoT, konkurranser og prosjekter for å visehvordan vi koblet alt sammen. Blant annet brukte vi Raspberry Pi 2 med Windows 10 stemmemaskiner for alle foredragene. For første gang kunne alle gi Instant feedback uten å måtte bruke papirbaserte lapper. Resultatet ble så vist på storskjerm i real time, slik at alle kunne se hvilke foredrag som fikk de beste tilbakemeldingene til enhver tid. Dette skapte til og med litt konkurranse mellom foredragsholderen. I alt ble det stemt 15509 ganger over 3 dager på 171 ulike talks – en økning på 50% i antall stemmer sammenliknet med året før!

Men dette var ikke nok for oss! Vi tok kontakt med det norske selskapet Tinymesh og spurte om de kunne rigge alle rommene med sensorer de lager. Dette sa de ja til og vi kunne nå måle temperatur, luftfuktighet, lydnivå, CO2, lys og bevegelse. Disse dataene ble så sendt til Eventhub i Azure og fanget av Stream analytics i realtid. Deretter koblet vi PowerBI til denne strømmen og viste realtidsgrafer på scenen. Disse grafene ble oppdatert hvert 5 sekund.

For å toppe det hele, lagde Kongsberg en lampe med 100 LED lys fordelt på 5 ringer. Alle ringene ble styrt individuelt av en Arduino som igjen ble styrt av en Raspberry Pi 2 med Windows 10. Ved å bruke en nettside lot vi publikum sette fargen på lampen. Ca 4000 fargekombinasjoner ble satt fra websidene i løpet av to dager.

Ved siden av de ulike prosjektene nevnt hadde vi 18 arbeidsstasjoner med PC og Raspberry Pi 2 med Windows 10 satt opp. Disse ble koblet til sensorer, motstandere, led lys og Arduino. Vi ønsket at deltakere på NDC selv skulle få prøve seg, og mange benyttet seg av denne muligheten. Vi kjørte også en workshop som hadde plass til 20stk - men rundt 40 stk dukket opp og fikk prøve seg på koding med Raspberry Pi 2.

Vi setter stor pris på alle som var innom og håper at dere vil fortsette og kode på vår IoT-plattform, Windows 10 IoT core og Azure! Håper å se dere alle igjen ved en senere anledning.

Engasjement

Iløpet av de tre dagene vi var sammen med dere på NDC har vi fått ca 330 Tweets på Twitter fra dere. Alt fra bilder av IoT lampen og selfies sammen med oss på stand har preget vår Twitter konto @MSDEVNO med #NDCIOT.

 

 

Ressurser og Inspirasjon

IoT prosjekter tilknyttet garasjeporter, kaffemaskin og husalarm ble nevnt av dere på NDC!  Vi anbefaler dermed disse to videoene som vil ta deg steg for steg gjennom ditt Arduino og Raspberry Pie IoT prosjekt.

 

Video: Programming Robotic systems with Visual Studio

Video: Mobile Apps to IoT: Connected Devices With Microsoft Azure

 

Takk for laget!

Comments (0)

Skip to main content