Våre venner, utviklere i Norge


- av John Henrik Andersen

Kjære utviklere,

Microsoft ble grunnlagt for 40 år siden av to utviklere, Bill Gates og Paul Allen. De hadde en visjon om få en PC på ethvert skrivebord, samtidig som de ville sikre at PC’en var en plattform som andre utviklere skulle bygge nye løsninger på. Nårvi ser tilbake på historien vil den bekrefte at det var akkurat det Microsoft lykkes med.

Den sterke posisjonen Microsoft hadde rundt årtusenskiftet var tuftet på en verden som hadde en PC på ethvert skrivebord. Slik er det fortsatt, men i tillegg har det vært en eksplosjon i antallet mobile enheter; mobiltelefoner og nettbrett, som er blitt en naturlig del av hverdagen. Disse mobile enhetene har andre operativsystem enn Windows, men felles for alle er at de er koblet til nettet og trenger relevante tjenester og innhold.

Sammen med mine kollegaer dro vi til San Francisco for å få med oss de største nyhetene fra årets BUILD konferanse. I en verden der ting skjer mobilt først og som en konsekvens også nettsky først, skal Microsoft være det plattform- og produktivitetsselskapet som utviklere trenger. Dette startet med å sikre at hver enkelt utvikler får gjort mer og vært mer effektiv. Se vår CEO, Satya Nadella sin keynote her.

Alt som tidligere kun var på Windows er nå tilgjengelig på Android og iOS. Samtidig går vi motsatt vei. Alt som er programmert for Android og iOS kan nå tas med til Windows og gjenbrukes direkte på vår plattform. Vi gjør plattformen i nettskyen integrert og tilgjengelig for alle operativsystem.

THE NEW WINDOWS, Windows 10. Dette er en ny generasjon operativsystem fra Microsoft. Muligheten utviklere har til å lage løsninger fra de minste mobiltelefoner, via nettbrett og PC til Xbox og 84" Surface Hub, med samme kildekode gjennom Universal Windows Platform Development, er unik. Hololens er et eksempel på hvilken kraft og potensiale som ligger i Windows 10. Windows 10 betyr at Windows ikke lenger er begrenset til mus, tastatur og berøring.

CLOUD FIRST. MOBILE FIRST. Vi er plattform- og produktivitetsselskapet i en verden der alt skjer mobilt først og med nettsky først. Mulighetene for deg som utvikler er større enn noen gang tidligere gjennom annonseringene på Build.

Takk for at dere er med oss hele veien. Vi gleder oss til å jobbe sammen med dere i disse spennende tider vi har i møte!

Ønsker dere en riktig god helg og en flott 17.mai feiring!

 Med vennlig hilsen,

- John Henrik

 

Video anbefalinger fra Build 2015:

*A Developers guide to Windows 10 Preview *A lap around Azure Websites *Developing Microsoft Azure Solutions *Universal App development with Speech and Cortana SDK  *Universal Apps with HTML and JavaScript.

 

Comments (0)

Skip to main content