Fra Microsoft Corp. til Microsoft Norge – og til vårt team!


Som nevnt utvider vi vårt norske team, og den andre nye lagkameraten vår er Kevin Gjerstad.

Kevin Gjerstad2

Kevin har jobbet i Microsoft i nesten 20 år. Han begynte ved hovedkontoret i Redmond, flyttet deretter til Norge og startet hos Microsoft Development Center. Nå er han på plass hos Microsoft Norge og DX på Lysaker. Vi er veldig glade for å ha Kevin på teamet vårt.

 

Kevin studerte jus og samfunnsøkonomi, og hadde egentlig ingen planer om å bevege seg over til softwareutvikling. Likevel kom interessen snikende via datarommet på skolen, via programmering med venner og så til første jobb. Nå har han diverse sertifiseringer innenfor programmering og har jobbet med utvikling i over 20 år.

 

Frem til i dag har Kevin rukket mye. I tillegg til mange år i Microsoft har han også drevet et mindre startupselskap som drev med apputvikling, og hjulpet mange utviklere på veien med verktøy og løsninger. Og det er dette Kevin brenner for. Som Program Manager i Microsoft har han fått god nytte av sine tekniske ferdigheter og kunnskap om koding. Har alt alltid gått på skinner, lurer vi? Og neida, det har ikke det. Rundt tusenårsskiftet var Kevin ansvarlig for et Windows bibliotek som aktiverte både blekk, tale og annen tekstinformasjon i Windows. På en større konferanse skulle han gjøre en demo av talegjennkjennelsen, og da dukket demospøkelset opp. Kevin hadde jo gjort dette mange mange ganger tidligere, men denne gangen var det ingenting som fungerte, og han hadde da heller ingen mulighet til retrett. Det spørs om vi får se demoer fra Kevin hos oss – men vi håper jo selvfølgelig på det!

 

En gjennomsnittlig arbeidsdag for Kevin beskriver han slik:

«Ideelt så trener jeg tidlig om morgenen. Deretter leser jeg tekniske nyheter og svarer på mail som har kommet inn i løpet av natten. Noen møter på kontoret blir det alltid, men forsøker å sette av tid i løpet av dagen til å holde meg oppdatert på teknologien. Ofte blir det møter med kolleger i andre tidssoner etter barnas leggetid.» Kevin liker at karrieren så langt har vært variert, men skulle gjerne klonet seg selv (som så mange andre), for gjerne å kunne gjøre enda mer av det han gjør i dag. Det at vi jobber med folk over hele verden, har ofte kontakt med personer som er engasjerte, kloke og fokuserte og at vi får jobbe med innovative, spennende produkter, prosjekter og løsninger – det er bare fantastisk! Skulle han skapt et drømmeunivers så inneholder det nok mye av det hverdagen allerede byr på. I tillegg skulle han gjerne lagt på noen tilleggsfunksjoner. «Jeg liker å fly, eller i alle fall oppe veldig langt, og har alltid likt spill hvor dette er mulig. Et virtuelt virkelighetsunivers ville gitt meg den muligheten!»

 

Kevin anbefaler gjerne utvikleryrket videre. I denne jobben får man virkelig utnyttet sitt potensiale. Det er både teknisk og kreativt, og det er alltid noe nytt som skjer. Du får jobbe med smarte mennesker og lage ting som millioner av mennesker bruker. Det er virkelig ikke mange jobber som kan gi deg samme innflytelse! Dessverre er det ikke så mange utviklere som vi skulle ønske. Kevin tror det er et generelt problem innenfor høyteknologiske fagområder. Vi hører stadig om de store stjernene innenfor idrett, musikk og film, men sjelden om idolene innen vitenskap og teknologi. Der er det heller motsatt, man blir fremstilt som nerdete, og gjerne som en prototyp av en hvit mann og/eller meningsløst geni. «Vi trenger flere rollemodeller for teknologi og vitenskap, og i tillegg flere utdanningsalternativ – og da spesielt for kvinner og minoritetsgrupper.

Kevin har noen tips til de andre som enten vurderer denne retningen eller som allerede er inne på sporet:

- Med innovasjonen og den raske utviklingen av ny teknologi er det lett å bli blåst litt overende og bli distrahert. Fokuser på de langsiktig målene, verdiene og kravene – ikke alt det som skinner er gull.

- Stå på, og hold ut! Uavhengig av hva du gjør, fortsett å prøve nye ting. Det har virkelig aldri vært lettere enn nå å lære nye ting (og prøve det ut).

- Skyen er her. Det er på tide å gå “all in”.

 

Kevin Gjerstad1

Når det gjelder fremtiden til dagens appmarked tror Kevin vi vil fortsette å se en strøm av apper. Terskelen for å utvikle applikasjoner med mer tilgjengelig, intelligent teknologi og tjenester, bedre og bedre verktøy, ekstrem mengde data og lagring, datakraft etc vil fortsette å senkes. Han tror den typiske appen i seg selv vil distribueres til mange flere devicer og frigjøre flere enkeltstående tjenester. Selv bruker han apper både i jobb og på fritiden. Hva som brukes mest varierer stadig, men akkurat nå bruker han blant annet Khanacademy mye med barna. Appen gamifiserer læring, og 9-åringen i huset bruker den både for å lære matte og til å lære seg å programmere med Javascript. I tillegg går det mye i verktøy for Power BI og Excel, rett og slett fordi de er superenkle å bruke og gir nyttig innsikt, samt Powershell som sammen med Azure og alle tjenestene gir deg rask tilgang til enorm datakraft, raskt.

 

Kevin inspireres bade av de than leser i media og når han kan sette seg ned og spille med sønnene. Samtidig leser han masse, reiser en del, snakker med interessante mennesker og ser tekniske videoer online. Alt dette gir energi og ny giv i en travel hverdag rundt et tema som stadig utvikles. Han merker at sønnene vokser opp fort og snart har tatt han igjen når det gjelder kunnskap på området. Han føler på behovet for å finne en løsning som bedre gir oversikt over deres tilgang til deveicer, apper og media – for her skjer det mye. Fort.

 

Gir du Kevin en kopp kaffe og et spennende prosjekt så holder han seg opptatt gjennom dagen.

Akkurat dette, hans evne til å bare flyte inn i prosjektene, bli kreativ, bygge noe nytt, løse et problem.. Det er egenskapen til å virkelig leve seg inn i det han gjør som har gjort Kevin så god.

Vi elsker din passion og gleder oss virkelig til å jobbe sammen med deg!


Comments (0)

Skip to main content