Hvem vil vel være nerd når man kan være reality stjerne??


Mikael Svenson ramlet inn i utvikleryrket ved en tilfeldighet, og fant ut at han hadde gen for det. Mikael forteller oss om hans selvlærte vei til livet som profesjonell utvikler.

Mikael Svenson3

Siden 2000 har Mikael Svenson jobbet som ren utvikler. Han har programmert litt helt siden barneskolen, men mener selv det er en tilfeldighet at han ble utvikler. Uten utdannelse har veien frem både vært morsom og lærerik, til dagen i dag hvor han jobber som konsulent og utvikler på heltid.

Mikael setter stor pris på utfordringer og ny læring. Med hånden på hjertet mener han at hver eneste dag han har gjort utvikling har han lært noe nytt. Han anbefaler gjerne alle andre som er nysgjerrige av natur og som liker å lære nye ting å ta en titt på nettopp utvikleryrket. Han mener likevel at yrket fortsatt blir sett på som litt nerdete. Og når «nerd» konkurrerer med «reality stjerne» så er det kanskje ikke så rart det ikke er flere utviklere.

Mikael Svenson2

Mikael dokumenterer gjerne det spennende han gjør i bloggen sin http://techmikael.blogspot.no/. Stort sett må alle hobbyprosjekter vike for andre prosjekter pga den berømte tidsklemma, så om Mikael skulle ønsket seg noe annerledes for å få det akkurat som han ville så måtte det være å ha flere timer i døgnet til teste ut alle ideene han har. Det aller morsomste han har gjort i løpet av årene kaller han selv en utrolig barnslig tjeneste som kjørte i apache og i perl. http://www.pornolize.com var hans proof of concept prosjekt for å lage noe i Azure, og tjenesten hostes fortsatt der.

Folk som har problemer de ønsker løst inspirerer Mikael, og selv om han (som mange andre) begynner å bli litt lei av familiemedlemmer med IT, så bistår han gjerne når han trengs. Nå om dagen går også mye av tiden til en SharePoint app han aldri blir ferdig med fordi API'ene «alltid stopper der jeg vil ha de». Utfordringer tar han som nevnt gjerne, og kanskje derfor legger han inn mer eller mindre (u)frivillige langspurter på flyplasser ved mellomlanding for å rekke neste fly. Hverken Visual Studio, Git, Notepad eller OneNote kan hjelpe mot dårlig tid, men alle er definitivt verktøy som er nyttige i Mikaels hverdag.

Mikael tror app markedet beveger seg mot en mer homogen plattform. Han både tror og håper at enterprise markedet også våkner litt mer på app-siden. Selv er det blant annet Office Lens og Nextgen Reader som brukes flittig av Mikael.

Vi har spurt Mikael om han ikke har gjort noen skikkelige flauser, og han forteller gjerne om en episode som definitivt gjorde han varm i toppen da han klarte å slette en hel produksjonsdatabase! Som gammel spilldesigner håpet han kanskje at Lara Croft skulle berge han fra de værste kommentarene etter tabben.

«En god utvikler er en som analyserer flere vinkler før man starter, sjekker om noen har gjort det før... en som er lat. Og en som skjønner at 80% ofte er godt nok. Man må utfordre kravene, og ikke bare gjøre det man får beskjed om. Og en som skriver kode som man ikke har lyst å se på igjen... dvs.. så enkel som mulig så man slipper rette bugs.»  Og har han ett tips til andre utviklere, så er det at man bør lære av andre, men man må tro man er best!

«Er jeg god» spør Mikael oss tilbake. Ja, det mener vi absolutt! Og vi setter veldig pris på at du ville dele litt av deg selv med oss!

Mikael Svenson1


Comments (0)

Skip to main content