LEAP2015 – Masterclass #2


Da har vi med tid og stund klart å gjennomføre Masterklasse 2 i serien!

Temaet denne gang var et tema som for de fleste utviklere fremstår som litt utenfor deres hverdag, nemlig Hybrid Cloud.

Foreleseren, Tobiasz Koprowski, gav oss et dypdykk i det å planlegge den bærende infrastrukturen i en enterprise løsning, og hvilke betraktninger som man som Arkitekt bør planlegge. Detaljer om strømforbruk, backup, backup, og brannvern i datarom er alle aspekter som de fleste utviklere normalt ikke egner mange tanker, og som ble godt belyst i denne sesjonen.

Han brukte en miks av presentasjoner, videoer, og mye interaksjon med deltakerne i en form som traff de fleste. Litt vanskelig å få respons fra deltakerne i starten, men etter litt kaffe og kaker, så løsnet de fleste mot slutten av dagen

WP_20150323_09_16_23_Pro
Bilde: Tobiasz Koprowski går gjennom en SWOT analyse under LEAP Masterclass #2

Dagen ble brukt til en gjennomgang av fire hovedtema:

  1. Lokal vs Cloud Infrastruktur, fordeler og ulemper
  2. Arkitektur i enterprise løsninger
  3. Teknologi som understøtter hybride løsninger
  4. Sikkerhetsbetraktninger, best practices

Temaet dekker så mange områder at det ble lite tid til tekniske dypdykk, men vi fikk servert et aldri så lite hav av materiale og verktøy som vi kan bruke i rollen som arkitekt.

Med denne masterklassen på plass har deltakerne nå fått et vesentlig bredere syn på rollen som arkitekt, og vet mer om hvilke spørsmål man må kunne besvare når man planlegger den neste store løsningen.


Comments (0)

Skip to main content