Lidenskap gjør hverdagen til drømmedagen


Sirar Salih er svært lidenskapelig i jobben sin, og mener han har drømmejobben. Hvilket prosjekt han jobber med om dagen er konfidensielt, men han røper såpass at han brenner for både selve prosjektet og gjengen han jobber med.

Sirar_Salih

Sirar var rundt 14 år da han fant ut at han ville bli utvikler. Siden den gang har han kodet på fritiden, og har de siste snart 4 årene også jobbet profesjonelt som utvikler. I mellomtiden har Sirar tatt en Master of Science i informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Det tar ikke lange tiden fra man har møtt og startet praten med Sirar før man skjønner at nettopp lidenskapen for jobben er det som driver han.

«Flauser skal det læres av, men de skal ikke nødvendigvis deles» svarer Sirar på vårt spørsmål om han kanskje vil røpe en liten tabbe han har gjort. Det han derimot gjerne forteller om er det som har vært gøy og kult å jobbe med. Det morsomste han har gjort profesjonelt vil han si er da han utviklet et krisehåndteringssystem for Microsoft PixelSense.

Hverdagen er levende. Hver dag er forskjellig. Det finnes med andre ord ingen gjennomsnittlig arbeidsdag. Og Sirar anbefaler gjerne yrket for andre. Han mener selv de største fordelene er at det er både gøy og spennende, og ikke minste at man er med på å påvirke ting.

En god utvikler er i følge Sirar en som viser sportslig ånde, deler kunnskap og er detaljert i arbeidet sitt. Kjente betegner Sirar som en god utvikler. Selv beskriver han seg selv som dyktig. Og lidenskapen til det han holder på med er mye av det som gjør han dyktig. Han inspireres av fantasi og musikk, og drømmer om et kodeunivers. Når Sirar beskriver drømmeuniverset er det fylt av kodelinjer. Det er kode i løse lufta, der man ikke trenger noe skjerm eller en form for en fysisk enhet som kompilerer koden. Man bare «velger» å kjøre koden når som helst og hvor som helst.

Dersom koding hadde vært mer frontet i universitetene, mener Sirar vi kunne fått flere utviklere i Norge. Han ønsker gjerne flere velkommen inn i kodeverden, og har noen tips på veien til de som ønsker å bli dyktige på området: Sportslig ånde, ydmykhet og respekt står aller øverst, men Sirar vet hvor viktig det er å lytte godt til andre. Slikt kan man lære av. Og gjennomlæring blir man enda dyktigere til det man gjør.

Det er to verktøy som står høyest på listen og som Sirar ikke kunne klart å leve uten. Det er Visual Studio og JetBrains ReSharper. Vi er sikker på at disse verktøyene hjelpen han godt på vei i hverdagen. Litt moro kan han også ha det ved siden av. På Sirar sin Windows Phone så er de tre appene som blir brukt mest: Unified Remote, Lumia Beamer og Nokia Camera.

Vi gleder oss til å se mer av deg, Sirar, og takker for at du ville dele litt av deg selv med oss!


Comments (0)

Skip to main content