LEAP 2015: Et lite reisebrev til!


Etter hjemreise fra LEAP er det mange intrykk som skal bearbeides. Det kommer til å komme noen drypp fra LEAP i denne bloggen, slik at du får sett hvorfor LEAP er så populært.

 

Sikkerhet

En av endringene som ble gjort for året var å ha en 2-timers sesjon der fokus lå på SDL (Microsoft Security Development Lifecycle) som er en prosessbeskrivelse som hjelper utviklere å bygge sikrere kode.

En av sukkerbitene som vi ble kjent med var et verktøy for planlegging av trusselbilder til løsningen din, ved navn Microsoft Threat Modelling Tool 2014. Verktøyet kan brukes til å skissere de ulike elementene i løsningen, og gir deretter en oversikt over hvilke trusselbilder som modellen står ovenfor:

Threat Modelling Tool
Bilde: Skissering av løsningen gir oversikt over potensielle trusler (klikk for større bilde)

SDL er en sentral prosess som man kan bruke for å etterleve de ulike sikkerhetskravene og normene som utviklere i dag blir stilt ovenfor.

 

Fremtid

LEAP er ikke LEAP uten at deltakerne får innsyn i “the latest & greatest”, og det var det mye av også  i år. Bl.a. fikk deltakerne innsikt i hva som vil komme rundt webutvikling med ASP.Net, .Net 5 og .Net 5 Core og har dermed fått sikret seg et lite teknologisk forsprang!

WP_20150120_11_05_32_Pro
Bilde: Pranav Rastogi deler fremtiden til ASP.Net med oss.

 

Besøk til EBC

Microsoft jobber alltid under konseptet “Eat your own dogfood”; i praksis, bruk den teknologien du selger. I en av tourene ble vi guidet gjennom Executive Briefing Center, der vi både fikk se og prøve interaktive skjermer, 3d-printere, kikke inn i avanserte møterom mm. Alle skjermene på veggene var interaktive.

WP_20150121_11_38_14_Pro
Bilde: Vår tour-guide demonstrerer hvordan alle skjermene på veggen er interaktive, og forteller oss gjennom disse hva Microsoft gjør med bl.a. katastrofearbeid.

 

WP_20150121_11_50_14_Pro
Bilde: Møterom i Executive Briefing Center. Lync kobler sammen alle skjermer, og i skapet hadde de overlevelsesryggsekker med proviant til 3 dager!

Stay tuned for more 🙂

WP_20150113_12_18_25_Pro

Pedro


Comments (0)

Skip to main content