Tore Lervik, mannen bak spillet tileUp har alltid vært fasinert av hvordan ting faktisk fungerer. Her er et lite innblikk i hans hverdag


Tore Lervik, mannen bak det populære spillet tileUp på Windows Phone, har alltid vært fasinert av hvordan ting faktisk fungerer. Han mener IT er logisk, og jo flere «regler» man skjønner jo lettere blir det.

 

 
 

 

Allerede da Tore Lervik gikk på ungdomsskolen fant han ut at det var data han ville jobbe med. Han fortsatte utdannelsen på Høgskolen i Oslo og tok en Bachelor i Informatikk. Det var først på høgskolen han fant ut at han ville bli utvikler og ikke bare jobbe med IKT generelt. I dag jobber Tore som senior konsulent hos Bekk Consulting AS i Oslo og driver til daglig mest med webutvikling.

 

Personlig er det nok tileUp som står høyest på listen over suksesser for Tore Lervik, men han er også veldig stolt av å ha vært med å få lage operaen.no. Som utvikler slutter man aldri å lære, mener Tore. «Man får jobbe med engasjerende problemstillinger. Få dager er lik, og håndverk blir ofte belønnet mer enn hastighet». For å bli en god utvikler mener Tore Lervik man må ha evnen til å sette seg inn i kontekst og problemstilling. Han mener det ikke hjelper hvor flink man enn er dersom man ikke vet hvordan det man lager vil bli brukt. Selv merner Tore han ble god fordi han liker å skjønne hvordan ting fungerer. Han trenger og forstå hvorfor ting fungerer, ikke bare at det fungerer. IT er veldig logisk, og Tore legger mye i å faktisk forstå logikken
og hvordan ting henger sammen. Han mener at interaksjonen med IT-systemer blir enklere og enklere, mens koden bak blir mer og mer kompleks. Dette skaper et større gap mellom det å bruke og å utvikle noe. Jo bedre systemer blir, jo mindre lærer man om hva som faktisk skjer i systemet.

Tore har tre tips til andre utviklere: Jobb med noe som engasjerer deg, sett deg inn i hvorfor/hvordan det du utvikler skal brukes, altså; tenk kontekst, og ikke vær redd for å feile – det er viktig måte å lære på.

 

Alle utviklere henter inspirasjon fra ulike kilder. For Tore, som av natur er nysgjerrig på hvordan ting virker og er fasinert av det som ligger bak, har mye av inspirasjonen kommet fra spill. Han bruker selv ulike verktøy i sin jobb og utvikling, og presiserer at spesielt Resharper for Visual Studio hadde blitt ganske vanskelig å leve uten. På fritiden leker han seg ofte med apper og spill, og i tillegg til sin egen tileUp er 6tag og baconit store favoritter.

 

Vi avslutter med at Tore forteller om en av sine største flauser i jobbsammenheng. «Å ta ned prod-serveren mens man jobber på test-maskinen er i toppsiktet. Man lærer fort å vurdere risiko selv ved hverdagslige gjøremål.»

 

Vi tar med oss dette som et tips vi nok kommer til å huske både for oss selv og andre, og takker Tore Lervik for et lite innblikk i hans hverdag.

 

 

 


Comments (0)

Skip to main content