"Som utvikler kan man skape noe – og mulighetene er nesten uendelig"


Arnstein Johansen og teamet ble belønnet med prisen for "Beste nesttsted" under Sterk2013 etter å ha lansert sidene til Nye Urørt. Dette er noe av det morsomste Arnstein har vært med på. Hvem er mannen bak denne nettsiden? Hva annet kan vi finne ut om han?

 

Arnstein Johansen tok Mac- og Webdesign på det som da het Merkantilt Institutt (nå Campus Kristiania) etter videregående. En nylig sprukket IT-boble gjrode det imidlertid vanskelig å få seg jobb, så han fylte på med forskjllige programmeringsfag fra HiST. Dette ga tydlig mersmak og førte til Bachelor i Informatikk og deretter Master i Menneske-maskin Interaksjon på NTNU. Tanken var kanskje å jobbe som interaksjonsdesigner, men slik ble det ikke. Midt i siste studieåret signerte Arnstein kontrakt med sin første arbeidsgiver, som utvikler. Dette er han glad for i dag, og ser at mange muligheter har åpnet seg i tillegg til at han får være med på mange spennende prosjekter. Jobben er nå også blitt en hobby - eller kanskje omvendt, og han stortrives i yrket.

 

"Som utvikler kan man skape noe, og mulighetene er nesten uendelig. Det er alltid noe å nytt og spennende som skjer og man har gode jobbmuligheter.". Arnstein ville absolutt anbefalt utvikleryrket til andre. "En god utvikler er en som tar ansvar for sin kode, stiller kritiske spørsmål og jobber kontinuerlig for å forbedre seg selv og kodebasen han / hun jobber med." Man bør dele kunnskap og erfaring man har skaffet seg med andre, og holde seg oppdatert til enhver tid. Han mener selv han er blitt godt fordi han brenner for faget og prøver hele tiden å forbedre seg. Å jobbe i et miljø som er godt lagt til rette for å drive frem gode utviklere med flinke kollegaer og et firma som oppfordrer til kontinuerlig utvikling og stiller opp med støtte til alle mulige hjelpemidler, konferanser og kurs hjelper definitivt også på.

 

Selv jobber han nå som konsulent, og arbeidsdagen varierer i forhold til prosjektet han er på. Dagen starter som regel med koding, før teamet tar et møte for å gjennomgå hva man skal gjøre den dagen. Møteaktiviteten holdes til et minimum, slik at produktiviteten kan være på topp til en hver tid. Mye av dagen går derfor til kode, med avbrekk for å diskutere mulige løsninger på forskjellige utfordringer. Visual Studio er absolutt hans viktigste verktøy. " Jeg jobber i VS 2014 og gleder meg veldig til RTM kommer ut. Mulighetene som kommer med Roslyn er mange og dynamisk kompelering av koden er noe jeg har ønsket med lenge". Akkurat nå er det vNext som testes ut, med stor tro og positivitet.

 

Kunnskapen Arnstein Johansen har tilegnet seg oppgjennom årene er så klart etterspurt av familien. Vi lurte på lei man blir av å hjelpe familie og venner med IT, på en skala fra 1 til 10: "Jeg har over tid lært opp mine nærmeste som er mindre begavet innen data, hvordan de skal forklare problemene, så nå er jeg nede på en 8 på skalaen. Muligheten til å remote seg inn på deres PC har gjort supportjobben betydelig lettere, men det er alltid like frustrerende å få en hysterisk telefon med en person i den andre enden som tror at så lenge man jobber med data, så er man automatisk ekspert på alle programmer."

 

"Jeg frykter at imaget som utvikler ikke appellerer nok til kvinner og unge kvinner ikke vet nok om hva det innebærer å være utvikler. Informasjonskampanjer om datastudier og jobbmuligheter kan være med på å gjøre studievalget lettere. Man trenger flere profilerte kvinnelige utviklere som f.eks. Allison Randal, Julie Lerman eller Iris Classon som kan vise at kvinner har en plass innen utvikling" svarer Arnstein på vårt spørsmål om hvorfor det er så få kvinnelige utviklere.

 

Men med teknikken i sine hender kan man også gjøre feil. Hans største flause (som han vil dele med oss) er da han ble satt til å oppdatere en service som håndterte automatiske utsendelse av e-poster. Han glemte å bytte databaseinnstillinger før han kjørte opp tjenesten for en test - og vips så var det sendt ut tusenvis av e-poster til brukere som ikke skulle ha dem.

 

Med sin fulle jobb og hobbyprosjekter kunne Arnstein trengt at døgnet hadde 30 timer. Han har alt for mye å gjrøe og for liten tid å gjøre det på. Men så går også en del av tiden til morsomme hobbyprosjekter. Som utvikling av apper. Selv tror han brukerne vil stille stadig større krav til apper og at det blir vanskeligere å være hobbyutvikler og tjene gode penger. Arnstein tror vi vil se flere firma som satser på apputvikling og at kvaliteten på de beste appene vil forbedre seg. Selv bruker han både Windows, Android og iOS enheter og foretrekker derfor apper som fungerer på tvers av OS. De tre favorittappene er Evernote, Endomondo og Whatsapp.  

 

Vi setter stor pris på at Arnstein Johansen ville dele litt av seg selv. Vi regner med å se mer av deg!  


Comments (0)

Skip to main content