MSP Summit Barcelona 2014 – gjesteblogger Martin Sørlie deler sin opplevelse


Forrige uke var jeg så heldig å få være med på MSP (Microsoft Student Partner) Summit i Barcelona, hvor Microsoft hadde samlet 23 flinke studentpartnere fra hele Europa. Formålet med reisen var å gi muligheten til å dele våre erfaringer med hverandre og bruke denne informasjonen til å forbedre MSP-programmet, samt gi våre tilbakemeldinger oppover i ledelsen. Vi fikk anledning til å delta på TechEd og alt det hadde å by på av presentasjoner, i tillegg til å arbeide sammen på workshops. 

Mandagen ble brukt til reise, og på grunn av uheldige omstendigheter var jeg ikke på plass på hostellet før 23.30. De fleste andre MSP-ene hadde dessverre lagt seg, og jeg gikk dermed glipp av den planlagte middagen. 

Tirsdag

Hele tirsdagen gikk til å delta på TechEd. Det var en fantastisk opplevelse å selv få sitte og se de store representantene fra Microsoft fortelle om de nye produktene under Keynoten.

Etter at keynote var ferdig gikk vi videre til TechExpo for å sjekke ut de ulike standene som bedriftene hadde satt opp. Vi la øyeblikkelig merke til Scavenger Hunt med mulighet til å vinne en portabel mobillader. Hvem kan vel si nei til noe slikt? 🙂

Deretter deltok vi på foredrag vi fritt kunne velge i mellom.

Vi fortsatte å utforske TechExpoen mellom foredragene og fant ut at mange av bedriftene valgte å dele ut freebies, noe vi selvfølgelig satte stor pris på! Jeg er spesielt fornøyd med å endelig ha fått min egen codemonkey.

 I tillegg hadde de et hands-on-lab hvor man hadde mulighet til å teste mange av de nye teknologiene som hadde blitt annonsert.

 

Det nærmet seg kl 18.00 og Expo-området tømt og klargjort for velkomstfest.

Der ble det servering av drinker og fingermat. Vår klare favoritt var mini-burgerne!

Dette var en meget innholdsrik dag som ble brukt til å bli kjent med nye mennesker, bedrifter og teknologier.

 

Onsdag

Denne dagen gikk for det meste med til å la MSPene holde foredrag om seg selv og de ulike landene de representerer, samt hvordan MSP-programmet fungerer. Ut fra disse foredragene kom det virkelig frem hvor store kulturforskjeller som finnes mellom oss, og hva slags virkninger det gir til programmet. Dette er noe av det absolutt mest lærerike jeg fikk være med på, og jeg kommer til å ta med meg denne informasjonen tilbake til det norske programmet og gjøre mitt for å forbedre det. 

Jeg måtte selvsagt slenge inn en spøk om isbjørner under min presentasjon av Norge 😉

Vi fikk også hilse på Scott Burmester, Kurt Steck, Neil Leslie og Jennifer Ritzinger (som alle jobber i Microsoft Corp i USA), og de ville veldig  gjerne svare på spørsmål vi måtte ha, og ønsker de skulle ta med seg videre.

Deretter gikk tiden til å avholde workshops hvor vi ble inndelt i grupper for å diskutere ett spesifikt tema, og hvordan vi ville løse det. Dagens tema var «Hour of Code», og hvordan VI ville ha planlagt og utført det for å få enda flere barn og unge til å starte å lære seg programmering.

 

Senere på kvelden dro vi til W Hotels for å høre på Joe Wilsons motivasjonstale. Han minnet oss på å aldri gi opp våre drømmer.

 

Torsdag

Denne dagen gikk for det meste til å avholde workshops vedrørende forbedring av eksisterende MS-produkter, slik som devices, Onedrive, Azure etc. Vi ble delt inn i grupper som skulle diskutere hvordan markedsføringen skulle foregå, og hvordan vi skulle nå inn til studenter, et marked som MS for tiden ikke har dominans over.

Vi hadde også en workshop om hvordan vi selv kunne forbedre våre presentasjonsevner. Dette kom godt med for de fleste av oss.

Dagen ble avsluttet med en heidundrandes middag på en flott restaurant i sentrum.

 

 

Her er jeg avbildet med Scott Blackwell – kongen av MSP-programmet i Vest-Europa.

Fredag

Starten på fredagen var satt av til gokarting i sentrum, men pga avreisetiden på flyet kunne jeg dessverre ikke delta. Jeg hører rykter om at de andre hadde det kjempemoro…

 

Dette har vært en svært lærerik tur som også har bidratt til å utvide mitt nettverk. Jeg tar med meg ny kunnskap hjem som jeg ønsker å integrere i det norske MSP-programmet. 

Samtlige av deltakerene på turen ble enige om å holde kontakten videre og håper at vi kan samarbeide mer på tvers av landegrensene fremover. Vi får krysse fingrene og se. 🙂

 

 

 (Tusen takk for at du deler din opplevelse, Martin! Vi gleder oss til å jobbe mer med deg! ^Hanne)

 

 

 


Comments (0)

Skip to main content