Vi inviterer til Xamarindag på Lysaker


Visste du at du enkelt kan dele kode på tvers av plattformer?Den 5.november har vi invitert tre eksterne foredragsholdere til oss på Lysaker. De skal snake om koding på tvers av plattformer og hvordan de selv har tatt I bruk Xamarin for å bli mer effekive. Dersom du er blant dem som ser fordelen av å forenkle hverdagen og kunne jobbe med både Microsoft, iOS og Android samtidig, bør absolutt lese videre og vudere å ta turen til Lysaker Torg 45 kl 08.30-15.00 den 5.november. Det er kostnadsfritt å delta!

  

 

Hva er Xamarin?        

Xamarin er et verktøy for å kode, utvikle, designe, integrere og teste apper til både Windows, iOS og Android. Du blir mer effektiv i både selve utviklingen og ikke minst i oppdateringen av appene dine. 

 

Agenda for dagen:

-       Registrering fra 08.30

-       Introduksjon; en overordnet introduksjon av Xamarin.

-       Microsoft og Xamarin – hvorfor støtter vi Xamarin?

-       Referansearkitektur; Hvor langt er det mulig å gå? Online/offline storage, repository/unit of work-patterns, lokalisering, plattformabstraksjon og unit testing. Vi presenterer et knippe reelle caser.

-       Lunsj

-       Verktøy og teknologier. Hvordan ser utviklingsmiljøet ut? Hvordan setter du det opp?

-       Live demo

-       Features i Xamarin; plattformspesifikk rendring, plattformspesifikk kode, økosystemet med komponenter, linking av native biblioteker mm.

-       Lab session; Har du konkrete spørsmål? Ønsker du tips og triks? Våre foredragsholdere stiller opp på en mini-workshop med dere som er interesserte på slutten av dagen!

 

Teknisk nivå:

Introduksjonen vil være overordnet og ikke-teknisk (nivå 100), mens vi senere på dagen vil holde nivå 200-300 i de ulike innleggene. Se oversikt over Microsofts tekniske nivåer.

 

 

Foredragsholdere:

Pedro Dias:

Jobber som Technical Evangelist i Microsoft. Utdannet ingeniør ved høyskolen i Oslo og har jobbet som utvikler, arkitekt og prosjektleder de siste 16 årene.

 

Christer V. Aas:

Utvikler, arktiekt og konsulent i Bouvet med fokus på brukeropplevelser og skytjenester. Har mange års erfaring med store enterprise prosjekter og mobilprosjekter på Web, Windows 8, Windows Phone og sist men ikke minst på iOS. Christer var teknisk leder på Play Magnus, og har den siste tiden jobbet mye med Xamarin.

 

Christian Falch:

Rådgiver for prosjekter innenfor mobil- og skyløsninger med fokus på kryssplattform-utvikling på mobile plattformer. Christian har bakgrunn fra Universitetet i Oslo, har vært i bransjen siden 1995 og jobbet med mobilitet siden 1999. Han har lang erfaring med både teknisk problemstillinger, samt spørsmål rundt arkitektur og design.

 

Bjørn Egil Hansen:

Utvikler og arkitekt i Computas med fagansvar for Microsoft .NET teknologi. Har mange års erfaring med alt fra globalt distribuerte enterprise-systemer, web-applikasjoner og mobilapper. Har utviklet på iOS med Objective-C og Xcode i flere år, men gjør nå alt i Xamarin.  

 

Arrangementet er kostnadafritt og vi spanderer kaffe, frukt og lunsj. Ta gjerne kontakt med meg på e-post hawulf@microsoft.com om du har spørsmål.

Meld deg på eventet.

 

Hanne


Comments (0)

Skip to main content