Høydepunkter fra Build Keynote dag 1


Da Build braket løs onsdag 2.april 2014 var det med en Keynote med mange og gode nyheter. Vi hadde samlet en gjeng i Oslo for å følge åpningen direkte, og jeg har samlet et knippe utsagn og tanker rundt hva som var høydepunktene denne dagen.

 

clip_image002

 

«Jeg bruker VS som editor når jeg skriver scripts til Unity, fordi jeg mener den har en overlegen code completion, er visuelt penere å se på, samt har støtte for plug-ins som kan gjøre hverdagen lettere.

Nå har jeg ikke brukt VS mye til å lage apper til Windows plattformen ennå, men jeg ser at takket være den kommende oppdateringen vil det nå bli langt lettere å utvikle apper til flere plattformer samtidig. Jeg synes det er rett vei å gå med tanke på å nå ut til flest mulig!

En annen ting ved BUILD jeg likte godt var endringene som kommer med 8.1 oppdateringen til spesielt Windows Phone, og også Windows 8. Disse endringene medfører at jeg som årelang Android-bruker endelig kan skifte skute uten å savne så altfor mye funksjonalitet. Et velfungerende notification center, samt swype til keyboardet, er noe som har stått på ønskelisten min lenge.

Av endringer til Windows 8, synes jeg det er spesielt positivt at desktop og Modern UI smelter mer sammen nå, og at Windows Store apps blir lettere tilgjengelig. Dette vil harmonisere godt med endringen i Visual Studio hvor vi kan utvikle universelle apper.»

//Martin Sørlie

 

clip_image004

 

«Høydepunktet var absolutt Windows 8.1 med Cortana! Den nye Nokia Lumia 930 står høyt på ønskelista og kommer til å bli en vinner.

I tillegg er det en gledelig nyhet at Microsoft nå tilbyr gratis Windows OS for devicer som er mindre enn 9 tommer.»

//Arif Shafique

 

clip_image006

 

«Jeg likte definitivt best Windows 8.1 oppdateringen.

Shared Windows8.1 og WP8.1 application development i Visual Studio, og W8.1 oppdateringen modern design apper for desktop brukere (mus og tastatur). Startmenyen kommer tilbake for desktopbrukere etter hvert.»

//Petri Wilhelmsen

 

clip_image007

 

«Universal Windows Apps: Endelig kan vi dele kode mellom ulike Windows plattformer på en enkel måte! Før dette måtte man bruke tredje part API og kombinere det med Portal Class Libraries, noe som var tungvint. Jeg ble veldig glad da jeg så hvor enkelt det var med Universal Controls, bare et par museklikk så har man en delt hub.

Legacy applikasjoner i Store: Dette var veldig kult, gutta fra Microsoft har gjort en fantastisk jobb med å få legacy applikasjoner i Store, det var bare å inkludere legacy back-end som en DLL i et Store prosjekt og så kan man bygge en modern GUI.»

//Sirar Salih

 

clip_image009

 

«Microsoft tok flere skritt mot en åpnere og mer inkluderende utviklingsplattform for den nye virkeligheten med fabelaktige open source løsningner, mobile enheter og skytjenester fra mange leverandører.»

//Joar Øyen

 

 

Nysgjerrig på å få vite mer? Hele Keynoten fra dag1 ser du her!

Vil du se mer av innholdet fra Build, finner du alle sesjonene lagret her.

 

 

//Hanne


Comments (0)

Skip to main content