Hvordan oppgradere din Windows 8 app til Windows 8.1


Har du laget en app til Windows 8, og ønsker å oppdatere den til Windows 8.1?

Hvorfor skal du oppdatere appen din?

  • Raskere oppstart av appen
  • Generelt bedre ytelse og bruk av minne
  • Flere størrelser på appens tiles
  • Din app blir en Windows 8.1 app, og får da tilgang til de nye funksjonene og oppdaterinene som kom med Windows 8.1

 

Prosessen for å oppdatere appen din:

1) Bygg løsningen din for Windows 8.1 med Visual Studio 2013 (last nes her: http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/2013-preview)
2) Ta i bruk de nye funksjonene du trenger fra Windows 8.1
3) Submit appen din til Windows Store

 

Hvordan oppdatere?

0) Ta backup av løsningen din.

1) Åpne løsningen i Visual Studio 2013
Installer VIsual Studio 2013, og åpne løsningen din i Visual Studio 2013. Løsningen blir automatisk identifisert som en Windows 8 applikasjon og en skjerm med informasjon om du skal oppdatere blir vist. Kjører du appen din uten å gjøre endringer vil den bygges og fungere som normalt.

2) Retarget to Windows 8.1
Høyreklikk på løsningen og velg “Retarget to Windows 8.1”. Løsningen blir nå endret til å være en WIndows 8.1 app og de nye funkjsonene WIndows 8.1 tilbyr er tilgjengelige (som bedre snap mode). Om du sjekker på references vil du se at de nye bibliotekene er lagt til.

3) Les dokumentet som beskriver oppdateringen
Da du gjør stegene i punkt 2 vil du få muligheten til å lese et dokument som beskriver prosessen i detalj, med lenker til informasjon rundt endringer i APIet.

 

Window sizes / Snap View
I Windows 8 har du to muligheter til snap view. Du kunne sette appen i snap mode med en fast størrelse, ellers kjører den i filled/full skjerm. Du kunne heller ikke snappe flere apper samtidig. I Windows 8.1 kan du snappe flere apper samtidig, og selv velge hvor stor del av skjermen den skal ta.

Når du oppdaterer appen din og har brukt ApplicationView.Value og ApplicationValue.TryUnsnap(), så er disse utdatert. Det finnes heller ikke lenger en snapped state – lag heller en query for å sjekke størrelsen på vinduet (appen) direkte.

Bredden på vinduet er mininmum 500px, og oppover. Du kan også legge inn støtte for 320px.

Bruk WindowsSizeChanged, og ApplicationView.GetForCurrentView().Orientation (XAML) for å finne hvordan du holder enheten.

 

Pakke-versjon
Versjonsnummere til Windows 8 appen-pakken din må ikke være større en versjonsnummeret på Windows 8.1 app-pakken. Dvs. at du må legge inn nok mellomrom mellom versjonene, slik at du kan lage oppdateringer til din Windows 8 app, uten at versjonen blir større enn din Windows 8.1 app.


Comments (0)

Skip to main content