Lag et spill i kodu i løpet av en dag


Hva er Kodu

Kodu er et program der du skal lage ditt eget spill og dele det med andre.  Her trengs det god kreativitet og fantasi, men det trengs også en evne til å tenke logisk for å klare å få til det du prøver på og ønsker. Selve målet til produsentene er at barn skal lære seg å bruke kreativitet og å lære seg å løse problemer som det ofte er i koding.  Hvis du er interessert i dette programmet så kan du få det gratis her: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10056

Nå etter at du har lekt deg litt i dette programmet og prøvd ut litt av de ferdiglagde banene så har du kanskje lyst til å lage din egen. Da kan det være greit å få litt hjelp til å komme i gang. Da kan denne oppskriften hjelpe deg. Følg punktene og i løpet av en dag så vil du ha en fullt brukbar bane som du kanskje ikke trodde du skulle klare. Lykke til!

 

1. Først må du komme med en ide…

I mitt tilfelle så ville jeg lage en etterligning av det gamle spillet tanks. Tanks er ett spill der alle er mot alle og du er en tanks som skal ødelegge motstanderne.

clip_image002

 

2. Nå er det viktig å lage en verden spillet ditt skal være i.

Dette er viktig for at du skal se om du liker ideen din og om det er mulig å få til den. Dette steget er også viktig å gjøre tidlig for at du skal kunne vite om karakteren du skal lage har en mulighet til å bevege seg rundt sånn du vil at den skal. Obs! Verden din har ikke evig med ressurser, noe som betyr at du må være forsiktig sånn at du ikke lager for mye. Termometeret på siden sier hvor mye mer plass og ressurser du har igjen.

clip_image004

Som du ser her, så har jeg lagd en verden med forskjellige høyder som skal gjøre det vanskelig for de jeg spiller mot å angripe meg samtidig. Hvis du ser på termometeret på siden, så har jeg ikke mange flere ressurser så da legger jeg på detaljer etter at jeg har lagd alt ferdig. Termometeret viser hvor mye resurser det er igjen på verdenen din.  (ressurser er: karakterer, skudd og selve verden, dvs. ”de tingene som tar plass”)

 

3. Lag en karakter som kan gjøre de tingene du vil den skal gjøre

clip_image006clip_image008

I spillet tanks så er det viktig at tanksen kan bevege seg der du vil, men ikke veldig raskt og du skal også kunne skyte der du vil. Den må også ha en mulighet til å skåre poeng for hvert treff den får. Da måtte jeg programmere den sånn at det var mulig. Siden du skal styre denne karakteren er det veldig viktig å bruke litt ekstra tid på dette. (Hvis du skal lage en annen type karakter, så gjør du det samme bare at du lager andre funksjoner.)

 

4. Lag andre skapninger som skal være med.

clip_image010clip_image012

Nå er det viktig å få med skapningene som du skal enten spille med eller spille mot. Disse trenger du ikke bruke like lang tid på, men du skal bruke nok tid til at de funker som de skal. Sånn er de skapningene jeg skal spille mot lagd:

 

5. Nå må du sette ut karakteren og sett på detaljer

HUSK! Se på termometeret hele tiden. Hvis den er full, så kan man ikke legge til noe mer. Da kan man heller ikke skyte siden skudd også tar plass.

clip_image014clip_image016

Sånn ble det ferdige spillet mitt:  De to bildene var sånn det så ut når jeg var ferdig. Da hadde jeg endret noen småting jeg ikke likte. Hvis du sammenligner bilde av spillet tanks og disse to av det ferdige resultatet så ble det ett godt sluttresultat av ideen.

 

clip_image019

clip_image020clip_image018

 

Nå har du lagd ditt eget spill. Gratulerer!!!

clip_image022

Denne posten er skrevet av Simen A. Kjeserud. som var på arbeidsuke og fikkleke seg litt med ny teknologi.


Comments (0)

Skip to main content