Student? Benytt deg av Microsoft DreamSpark for gratis tilgang til Windows Store og Microsoft-Verktøy!


Microsoft DreamSpark gir deg som studerer gratis tilgang til mange av Microsofts kraftigste verktøy, som Visual Studio og Windows Server. Denne guiden tar deg steg for steg igjennom registreringsprosessen til DreamSpark, og viser deg hvordan du kan benytte DreamSpark til å få gratis tilgang til utviklerverktøy til Windows 8 apps og Windows Store publiseringskonto.

clip_image002

Siden vist over finner du på www.DreamSpark.com/Student . For å komme i gang trykker du Create Account. Fyll ut skjemaet og velg din utdanningsinstitusjon. Om skolen din ikke kommer opp (prøv gjerne både det engelske og norske navnet på skolen) kan du ta kontakt med IT-ansvarlig på din avdeling, så får du sikkert hjelp videre. De fleste norske høgskoler og universiteter er med i DreamSpark-programmet. Du kan også prøve å velge FEIDE og logge inn med din FEIDE-bruker.

clip_image004

Etter at du har fylt inn registreringsskjemaet får du en epost der du må bekrefte registreringen. Trykk på lenken i eposten du fikk, så vil du få bekreftet at du er registrert i DreamSpark. Gratulerer!

Etter at du er registrert kan du logge inn på www.DreamSpark.com/Student og laste ned, blant annet, Visual Studio 2012.

Lær deg å lage Windows 8 apps og få deg en Windows Store konto

For å utvikle apps til Windows 8 må du ha Windows 8 og Visual Studio 2012 installert på din PC.

Visual Studio 2012 Professional får du gratis gjennom DreamSpark. De fleste utdanningsinstitusjoner vil også tilby Windows 8 gratis. I mellomtiden kan du laste ned Windows 8 Release Preview her: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/release-preview

Med Windows 8 og Visual Studio 2012 installert er det bare å sette i gang med Windows 8 app-programmering. For litt inspirasjon og starthjelp kan du se på MSDN Up North sin utviklerkonkurranse her: http://blogs.msdn.com/b/dpenorway/archive/2012/09/06/windows-8-app-konkurranse-vinn-surfacert.aspx

Nå trenger du en Windows Store utviklerkonto. Gjennom Microsoft DreamSpark får du utviklertilgang til Windows Store gratis! For dette trenger du en rabattkode.

For å få rabattkoden for gratis tilgang logger du deg på DreamSpark og velger app development i menyen:

clip_image006

Velg Windows 8 i menyen vist over (trykk Learn more). Med Windows 8 og Visual Studio 2012 installert, og appen klar for publisering er det bare å gå til steg tre i skjermen du blir vist (Get registration code). I neste skjerm trykker du Get code now. Ta vare på denne koden!

clip_image002[1]

Gå tilbake til steg tre i forrige skjerm, og trykk på lenken Windows Store. Om DreamSpark-kontoen din ikke allerede er det må du registrere den som en Microsoft-konto. Logg på med Microsoft-kontoen din og velg individual på account type. Dette er veldig viktig, ellers får du ikke gratis tilgang! Fyll ut skjemaene som trengs, og når du kommer til betalingssiden limer du inn rabattkoden du fikk gjennom DreamSpark. Et voila! Du har utviklertilgang til Windows Store, helt gratis!

 

Skrevet av William Killerud

Comments (0)

Skip to main content