Sommerskole: Utvikle Windows 8-apps på en dag


banner1_1_thumb[8][4]_thumb_thumbimage

Velkommen til MSDNs Windows 8-sommerskole!

fullday

I løpet av dagen vil du få en god oversikt og innsikt i hvordan du kan utvikle apper til Windows 8, samt installere verktøyene du trenger. Du vil også lage din første “Hello World” app og kjøre den i emulatoren, samt utvikle en mer avansert applikasjon ved å følge stegene i en meget god artikkel.

Denne artikkelen krever at du har Windows 8 installert. Du kan laste det ned helt gratis her:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download

1. Kort demo av Windows 8

Vi starter med en kort video som viser hvordan Windows 8 ser ut. Legg spesielt merke til mulighetene du har for å vise flere apper samtidig og det nye metro-grensesnittet.

 

2. Installere verktøyene

Å laste ned og installere verktøyene som kreves for å utvikle til Windows 8 tar litt tid. Om du ikke har installert dette enda kan du gjøre det her:
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

Gå videre til neste steg da verktøyene lastes ned.

 

3. Lær deg å utvikle med Giorgio Sardos foredrag fra NDC12

Giorgio Sardo er en av de som kan Windows 8 best. Han jobber som Sr. Evangelism Manager i Windows Evangelism teamet hos Microsoft Corp. I denne sesjonen vil du se alt som er nytt med Windows 8 plattformen. Du vil lære å utvikle og designe Metro-apps, samt lære best practices for å nå millioner av kunder gjennom Windows Store. Videoen bruker HTML5 men husk at du selv kan velge språk som C++ og C#.

Giorgio Sardo - Windows 8 Apps with HTML5 and JavaScript: from zero to hero! from NDCOslo on Vimeo.

 

4. Få gratis Windows 8 utvikler lisens

Følg stegene gitt i artikkelen under. Du kan selv velge hvilken metode du vil bruke for å få lisensen (gjennom Visual Studio eller Command Prompt).

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh974578.aspx

 

5. Lag din første “Hello World” app til Windows 8

La oss fortsette med å lage en enkel Windows 8 app.

Du kan selv velge hvilket språk du ønsker å bruke:
- JavaScript og HTML5
- C# eller Visual Basic
- C++ eller XAML

 

6. En mer avansert applikasjon

Basert på hva du ønsker å gå videre med og lære deg, velg en eller flere av artikkelene under og bli med på å lage en avansert app som oppsummerer mye av det du har lært, samt gir deg praktisk erfaring på plattformen.

 

7. Vinn en Nokia Lumia 800
Gratulerer med å ha fullført MSDN Norges Windows 8 sommerskole. Ta et skjermbilde av løsningen du lagde over som inneholder teksten “MSDNs sommerskole + <ditt navn>” og send bildet som vedlegg til petwil@microsoft.com. Du må ha sendt dette til oss innen 15.8.2012.

Om du gjør dette vil du få ett lodd i trekningen av en Nokia Lumia 800 mobiltelefon. Om du fullfører de andre seksjonene (Windows Phone og Windows Azure) i sommerskolen vil du ha muligheten til å få flere lodd; samlet maks 3 pr. person.

Trekningen vil bli gjort den 15. august 2012.

 

8. Gratis e-bok

Fortsett læringen ved hjelp av den gratis nedlastbare e-boke “Programming Windows 8 Apps with HTML, CSS, and JavaScript”.

Last ned en PDF versjon av boken her (4.34 MB).

Last ned bokens eksempler her (27.5 MB).

 

 

9. Delta i vår app-konkurranse!

Om du jobber med en app, eller er ferdig med en app kan du delta i vår app-konkurranse. Regler og hvordan konkurransen fungerer finner du her: http://utvikle.windows.no. Om du føler du ikke har laget Norges beste app anbefaler vi å levere inn uansett – vi har mange kule premier på lur!

 

10. Nye Microsoft Surface, en Windows 8 tablet
Microsoft har nettopp annonsert Microsoft Surface, en ny Windows 8 tablet. Se video under:

Comments (0)

Skip to main content