Sommerskole: Utvikle Windows 8-apps på 30 minutter


banner1_1_thumb[8][4]image_thumb[5]

Velkommen til MSDNs Windows 8-sommerskole!

clock30m_thumb[2]I løpet av de neste 30 minuttene vil du få en god oversikt over hvordan du kan utvikle apper til Windows 8.

Denne artikkelen krever ikke at du har Windows 8 installert, men om du allikevel ønsker å prøve det ut kan du laste det ned helt gratis her:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download

NB: Om du fullfører heldagsoppgaven vil du være med i trekningen av en Nokia Lumia 800.

1. Kort demo av Windows 8

Vi starter med en kort video som viser hvordan Windows 8 ser ut. Legg spesielt merke til mulighetene du har for å vise flere apper samtidig og det nye metro-grensesnittet.

2. Oversikt over hva som trengs

Vi fortsetter med en kort introduksjon til Windows 8-app utvikling (Metro apps). Her vil du få en introduksjon til hva det betyr å være en utvikler for Windows 8, hva Metro er, Metro arkitekturen, og hva som er nytt. Du får også en kjapp oversikt over hvilke verktøy du trenger for å utvikle apper, hvordan Windows Store ser ut og en kort introduksjon til sertifiserings-prosessen av din app.

Om du ønsker å laste ned verktøyene, kan du gjøre det gratis her:
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

3. Hvordan lage en app?

Nå som du har en liten oversikt over hva som trengs for å utvikle apps for Windows 8, hva prosessen er og hvilke verktøy du trenger er det på tide å se hvordan du kan lage en veldig enkel Windows 8 app. Videoen tar deg gjennom hele prosessen, fra å lage et prosjekt, til en funksjonell app.

4. Gratis e-bok

Fortsett læringen ved hjelp av den gratis nedlastbare e-boken “Programming Windows 8 Apps with HTML, CSS, and JavaScript”.

Last ned en PDF versjon av boken her (4.34 MB).

Last ned bokens eksempler her (27.5 MB).

 

 

5. Delta i vår app-konkurranse!

Om du jobber med en app, eller er ferdig med en app kan du delta i vår app-konkurranse. Regler og hvordan konkurransen fungerer finner du her: http://utvikle.windows.no. Om du føler du ikke har laget Norges beste app anbefaler vi å levere inn uansett – vi har mange kule premier på lur!

Jeg håper du nå har fått en god oversikt over hvordan du kan begynne å utvikle Metro Apps for Windows 8. Om du ønsker å fortsette læringen kan du velge en av de andre programmene vi har å tilby.

6. Nye Microsoft Surface, en Windows 8 tablet
Microsoft har nettopp annonsert Microsoft Surface, en ny Windows 8 tablet. Se video under:

 

Takk for din tid, og god sommer! Smile

Comments (0)

Skip to main content