Alt du trenger for å komme i gang med Windows Phone utvikling!


image

Hvordan kommer jeg i gang med Windows Phone utvikling? Hva trenger jeg? Hvordan publiserer jeg mine apper til Marketplace? Hva må jeg tenke på da jeg skal publisere?

Jeg har laget en liten samling med en rekke linker og steg jeg ser har vært viktig for mange utviklere på vår nye mobile plattform. Meningen med stegene er å hjelpe deg med å finne de rette ressuresene.

Hvordan komme i gang, teste og publisere min Windows Phone app!

 1. Skaff deg en utvikler-konto på App Hub.
  En årlig avgift på 99$ må betales, med mindre du er student. Er du student kan du lese hvordan du på kort tid kan få en gratis konto her: http://blogs.msdn.com/b/dpenorway/archive/2011/10/05/hvordan-f-229-app-hub-konto-gratis-som-student.aspx

 2. Last ned verktøyene gratis på App Hub. Denne pakken inneholder Visual Studio 2010 Express, Expression Blend for Windows Phone, Emulator og mye annet. Du kan også bruke en annen versjon av Visual Studio 2010 om du har dette.
 3. En veldig god videoserie er blitt laget av to MVPer. Denne tar for seg alt du trenger for å utvikle apper til Windows Phone, fra basics til mer avansert funksjonalitet som WCF, Storage, GPS og spill-programmering med XNA.

  Se videoene her: https://channel9.msdn.com/Series/Mango-Jump-Start/Mango-Jump-Start-01-Building-Windows-Phone-Apps-with-Visual-Studio-2010

 4. Om du skal publisere appene dine på det norske og internationale Marketplace må appen din støtte språkene. Dette kan du veldig enkelt gjøre med resource filer slik som i andre .Net applikasjoner.

  Se hvordan du kan implementere støtte for flere språk i dine apper her: http://blogs.msdn.com/b/delay/archive/2010/12/20/quot-and-she-d-say-can-you-see-what-i-m-saying-quot-how-to-localize-a-windows-phone-7-application-that-uses-the-windows-phone-toolkit-into-different-languages.aspx

 5. Hva må jeg huske på får jeg publiserer appen min? Hva er de vanlige feilene? Denne artikkelen tar for seg hvordan du gjør appen klar for Marketplace. Dette innebærer typiske ting som vil bli testet under publisering, hvordan du kan bruke den integrerte “Marketplace Testing Kit” som kom med Windows Phone verktøyene og prosess for publisering.

  Lær dette og unngå de store fallgruvene her: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/gg680260(v=pandp.11).aspx


Comments (0)

Skip to main content