Gratis seminar med David Platt: Why Software Sucks


Why Software SucksDen 14. April 2011 kommer Software-legenden David Platt til Norge for å holde en lunsj-sesjon om hans verdenskjente foredrag "Why software sucks". Foredraget vil gi deg et viktig perspektiv på hvordan programvare utvikles, og hvordan utviklere fort glemmer brukerne.
Vi får også besøk av Terje Sandstrøm som skal prate om hvordan du kan arbeide smidig med User Story drevne spesifikasjoner i Team Foundation Server 2010.

Det blir enkel servering.

 

Registrer deg nå!

Agenda

12:00 - 13:00 - Why software sucks av David Platt
Users think that today's software sucks. It's unsafe, it's unreliable, and it's hard to use. These problems are not technical. We've been able to solve them for many years, but instead we've gotten a paper clip with eyebrows. Why? Software sucks because developers forget (or never knew) the bedrock principle of software development: KNOW THY USER, FOR HE IS NOT THEE. For example, what do your customers come to you for? Hint: It's not software. For another example, do you think your users care about your application? They don't. Never have; never will. They care about accomplishing the task that it does. They don't want to think about you or your application at all. It's your job to care about them anyway. We show good and bad examples from commercial software and Web sites: those that understand and help their users, and those that treat users with contempt. For example, consider the ads for Microsoft Office that show non-upgrading users wearing plastic dinosaur heads. Developers fear looking like dinosaurs by not having the latest technology, but ordinary users fear breaking an installation that currently works, or having useless junk like dancing paper clips slow down their computers so they need to buy new ones. Your user is not you. We put this nation on wheels not by training the entire population as mechanics, but by improving cars so they didn't often need mechanics. The same transition needs to happen to the software industry. This talk provides sound design principles so that your software won't suck. Learn how blindness will improve your vision.
13:15 - 14:15 – Arbeid smidig med User Story drevne spesifikasjoner i Team Foundation Server 2010
Når man fokuserer på brukervennelighet bør dette skinne igjennom i de spesifikasjonene som bygges opp. Dette kan gjøres ved å arbeide med User Stories, oppførsel, tenke Behaviour Driven development. Samtidig bør dette skje i et sterkt iterativt og smidig miljø. Vi viser hvordan dette kan oppnås ved å bruke Team Foundation Server 2010 som kravhåndteringssystem, og hvilke teknikker man kan anvende for å utnytte dette.

Foredragsholdere

Azure Programming with David PlattDavid S. Platt underviser .NET-programmering ved Harvard University Extension School og i selskaper verden over. I boken hans Why Software Sucks (Addison-Wesley, 2007, www.whysoftwaresucks.com), påpeker han hvordan programvaren MÅ bli bedre. Han er kjent for sin engasjerende presentasjonstil. Microsoft gav han tittelen "Software Legend" i 2002. Han er forfatter av elleve programmeringsbøker. Hans bok "Introducing Microsoft .NET" fra Microsoft Press introduserte .NET til tusenvis av programmerer. Han bor i Ipswich, MA.


Terje Sandstrøm
er Chief Software Architect hos Inmeta ASA, Team System MVP og har mye erfaring på TFS, C#, .Net, SQL, DDD og Agile.

 

 

Registrer deg nå!

Comments (0)

Skip to main content