Kevään pääuutiset ja lyhyet demovideot


cropped-BUILD_Promo_1-copy.png

Kevään pääuutiset ja lyhyet demovideot

Microsoftin vuotuisessa kehittäjäkonferenssissa kuun alussa San Franciscossa julkaistiin jälleen nippu mielenkiintoisia uudistuksia ja uusia tuotteita.

Windows

Kesän aikana tulee kaikille Windows 10 käyttäjille ilmaiseksi ladattavaksi Anniversary Update, joka on ominaisuuspäivitys kaikkiin nykyisiin Windows 10 laitteisiin, mukaan lukien puhelimet, PC, tabletit, IOT ja Xbox One. Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Windows Hello –biometrinen tietoturva tuki selaimeen ja appseihin. Windows Hello mahdollistaa kirjautumisen laitteisiin turvallisesti. Anniversary Updaten myötä tuomme tuen myös Edge selaimeen biometriselle tunnistautumiselle.
  • Windows Ink tuki laajenee. Tuomme kehittäjille työkalut, joilla he voivat parilla rivillä koodia integroida Ink –tuen ohjelmiinsa, ja ottaa käyttöön Ink työkalut, kuten esim. virtuaalisen viivoittimen
  • UWP ohjelmien tuki Xboxille ja jokaisen Xboxin voi muuttaa dev kitiksi. Tässä päivityksessä olemme panostaneet vahvasti pelien tekemisen ja myymisen helpottamiseen, joka näkyy panostuksena eri alueilla Windowsia. Olemme tuoneet toivotuimpia ominaisuuksia kuten v-syncin pois kytkemisen, tuen usealle GPU:lle ja Store puolella tuomme Xbox Storen parhaat ominaisuudet kuten DLC tuen, ennakkotilaukset ja erilaiset kampanjat osaksi Windows Storea. Xbox Onen omistajat voivat ladata kaupasta Developer Unlock appin, jonka avulla he voivat pistää oman kaupasta ostetun Xboxinsa developer moodiin, ja käyttäen Visual Studiota asentaa ohjelmansa Xboxiin testausta ja debuggausta varten.
  • Project Centennial. Julkaisemme uuden Desktop App Converter –työkalun, joka mahdollistaa Win32 ja .NET appisten pääsyn UWP maailmaan ja Windows Storeen. Uudella asennus teknologialla, applikaatiosi voi puhtaasti asentaa, poistaa asennuksen ja päivittää omassa hiekkalaatikossa koskematta Windowsin järjestelmätiedostoihin tai rekisteriin. Lisäksi applikaatiosi saa täyden pääsyn UWP API kirjastoihin, ja esimerkiksi live tilien ja notifikaatioden lisäys käy käden käänteessä.
  • Bash tuki Windowsiin. Linuxin Bash komentorivitulkki tulee osaksi Windowsia, ja mahdollistaa Linux-komentojen ajon Windowsilla. Tämä on mahdollista, kun Windowsiin rakennettiin Windows Subsystem for Linux (WSL), missä ajetaan aitoa Ubuntun käyttäjä-moodin Canonicalin luomaa imagea.

Xamarin

Xamarin tuli osaksi Visual Studio –tuoteperhettä. Microsoft tulee tarjoamaan Visual Studio käyttäjille ilmaiseksi tämän cross platform kehitysvälineen, joka mahdollistaa Windows, iOS ja Android kehityksen Visual Studiolla C# kieltä käyttäen. Tämä tulee osaksi myös ilmaista Visual Studio Community editionia. Lisäksi kokorajoitukset on poistettu ja se tullaan julkaisemaan Xamarin SDK:n  open sourcena.

Microsoft Bot Framework

Uuden Microsoft Bot Frameworkin avulla voit rakentaa älykkäitä botteja jotka keskustelevat käyttäjiesi kanssa missä he ovatkaan, sms viesteistä Skypeen, Slackiin, Office 365:seen ja muihin suosittuihin palveluihin. Bottien teko tapahtuu Bot Builder SDK:lla, joka on open sourcea ja löytyy Githubista (https://github.com/Microsoft/BotBuilder) jotka sitten Bot Connectoreja hyväksikäyttäen yhdistetään edellä mainittuihin palveluihin. Tällä hetkellä niille on kielituki yli 30 eri kielelle. (https://channel9.msdn.com/Events/Build/2016/B821)

Azure

Azure Service Fabric on nyt tuotantovalmis ja kaikkien kehittäjien käytettävissä. Service Fabric on Azuren perinteisen PaaS -alustan jälkeläinen, joka tarjoaa modernin mikropalvelualustan uusille sovelluksille. Poikkeuksena aikaisempaan PaaS -alustaan Service Fabric toimii myös muissa julkisissa ja privaateissa pilvipalveluissa – näin voit rakentaa luotettavan ja skaalautuvan ratkaisun lähes mihin tahansa ympäristöön. Vaikka Microsoftin ulkopuolisille kehittäjille tämä on suht tuore tapaus, on tällä jo pitkä käyttökokemus lukuisista palveluista, joihin lukeutuu mm. Azure SQL, Document DB, Cortana ja Lync.

IoT palveluiden osalta Buildissä julkistettiin joukko valmiita aloituspaketteja, joita voi myös tilata Suomeen:

Upotetut Power BI -raportit sovelluksiin: tämän palvelun avulla voit helposti tarjota näyttävät raportit asiakkaillesi pienin kustannuksin, vain reilut 2 euroa / tuhat renderöityä raporttielementtiä.

HoloLens

Microsoft HoloLens-lasien kehittäjäversiot tulivat saataville. Hinta $3000.

Windows 10 ja native Linux apps Xamarin -video HoloLens -video

UTUXHolo

Windows 10 ja native Linux apps Xamarin -video HoloLens -video

Build tapahtuman keynote puheenvuorot


Comments (0)

Skip to main content