Pilvipalvelut ilmaiseksi opiskelijoille


 

Kesälomat ovat takana ja uusi lukuvuosi edessä, ai että! Kouluissa alkavat taas ohjelmoinnin peruskurssit ja moni opiskelija alkaa opiskelemaan uutta ohjelmointikieltä. Osa pääse tutustumaan C# tai Javan ihmeelliseen maailmaan ja toiset aloittavat seikkailunsa PHP, Node.JS tai Pythonin parissa.   Edessä on web-kehitystä, pelejä sekä muutama Hello World. Alla olevilla ohjeilla saat aktivoitua itsellesi Azure pilvipalvelun, jossa voit pyörittää mm. ASP.NET, Node.JS, Pythonia.

Miten saan pilven käyttööni?

DreamSparkin käyttöönottoa varten tarvitset Microsoft tilin (entinen Live tai Hotmail –tili). Voit helposti luoda uuden tilin tai yhdistää esim. Gmail-osoitteesi Microsoft-tiliin näiden ohjeiden avulla.

Rekisteröi DreamSpark –tilisi

Jos sinulla on jo DreamSpark tili voit mennä suoraan kohtaan ”Aktivoi Azure-pilvipalvelu” ja kirjautua sisään DreamSpark-palveluun.

 1. Mene osoitteeseen https://aka.ms/opiskelijaPilvi ja paina "Sign in or Create your DreamSpark Account"
 2. Kirjaudu sisään omalla Microsoft-tililläsi (yleensä Outlook, Live tai Hotmail –päätteinen)
  1. Eikö sinulla ole tiliä? Katso ohjeet täältä. Voit tehdä uuden sähköpostin tai käyttää esim. olemassa olevaan Gmail-tiliä.
 3. Huomaat että DreamSpark haki tililtäsi tiedot (nimi, syntymäpäivä, sposti) Tarkista että tiedot ovat oikein ja paina ”continue to verify” niin tilisi luodaan.
 4. Nyt palvelu pyytää sinua tunnistautumaan opiskelijaksi, sillä DreamSpark on ilmainen vain opiskelijoille. Ongelmia tai kysymyksiä tunnistautumisesta? Laita viestiä koulusähköpostistasi suoraan Drazen.Dodik@microsoft.com niin autan parhaani mukaan. Saat tarvittaessa koodin, jonka syöttämällä sinut tunnistetaan opiskelijaksi.  
 5. Hurraa nyt olet tunnistautunut opiskelijaksi! Paina ”Continue”, jonka jälkeen saat sivut joka kertoo että DreamSpark on nyt käytettävissäsi. Paina vielä kerran oikein tunteella ”Continue” niin pääset aloitussivulle.

Aktivoi Azure -pilvipalvelu

 1. Mene osoitteeseen https://aka.ms/opiskelijaPilvi
 2. Paina ”Register now” aktivoidaksesi pilven.
 3. Huomaat että kaikki tiedot on haettu DreamSpark-tililtäsi niin sinun ei tarvitse syöttää niitä. Syötä kohtaan 2 puhelinnumerosi, niin saat koodin jonka voit syöttää alla olevaan kenttään. Paina sen jälkeen ”Verify Code”.
 4. HUOM! Kohdassa 3 sinua pyydetään lukemaan säännöt ja hyväksymään ne. Sen alla olevassa kentässä on oletuksena rasti ruudussa, voit ottaa sen pois jos et halua viestejä Microsoft Azure pilvipalvelusta omaan sähköpostiisi tai puhelimeesi.
 5. Nyt tilisi luodaan ja saat sähköpostin kun tili on valmis. Voit anta mennä osoitteeseen http://portal.azure.com päästäksesi pilvipalveluusi. Sinne sitten vaan omat sivut pyörimään

Usein kysytyt kysymykset

Millä eri tavoin voin todistaa olevani opiskelija, jotta pääsen käyttämään DreamSparkia?

Sinulla on monta vaihtoehtoa tähän, ne on selitetty alla.

 1. I have a school email accountKäytä tätä jos sinulla on koulu sähköpostiosoite. Saat koulun sähköpostiin viestin joka sisältää linkin, sitä painamalla tunnistaudut opiskelijaksi.

 2. I have a school accountKoulusi järjestelmä saattaa olla kytkettynä DreamSparkiin, voit kokeila löytyykö koulusi syöttämällä koulun nimen (esim. Aalto, HAAGA-HELIA, Helsingin Yliopisto, Metropolia, Laurea)

 3. I have an international Student Identity Card – valitse tämä jos sinulla on kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti

 4. I have a verification code – Tämä on koodi, jonka voit saada Microsoftin työntekijältä, joka on varmentanut että olet opiskelija. Voit laittaa viestiä omasta koulusähköpostistasi esim. Drazen.Dodik@microsoft.com niin saat minulta koodin, jos sinulla on ongelmia tunnistautumisen kanssa. 

Miksi puhelinnumeroani tarvitaan? Soittaako puhelinmyyjä heti perään? 

Tunnistautuminen puhelimen kautta tehdään sinun turvallisuutesi takia. Sillä varmistetaan että sinä olet kuka väität olevasi, eikä kukaan mene rekisteröimään palvelua sinun nimiisi.

Microsoft Azure for DreamSpark sisältää vain web-teknologiat, mitä jos haluan käyttää muita omainaisuuksia?

Voit aktivoida jonkin seuraavista palveluista:

Muistaa myös että saat ilmaisen Officen ladattua omalla koneellesi (myös Mac), tarkemmat ohjeet kannattaa tarkistaa oman koulun intrasta, mutta aktivoitikeskuksen löydät täältä.


Comments (0)

Skip to main content