Suomen ensimmäinen Windows Jedi Master Rami Laiho


Järjestimme epävirallisen kilpailun, jossa etsimme Suomen ensimmäistä Windows Jedi Masteria. Kilpailuun pystyi osallistumaan Microsoft Virtual Academyn kautta online opintoja tekemällä. Jedin arvoisen suorituksen teki Rami Laiho, jonka raati nimesi Windows Jedi Masteriksi. Ohessa voittajan haastattelu.

 

1.    Esittelysi, kuka olet ja mistä tulet?

Rami Laiho, Principal Architect, Team Leader Innofactorilta. Olen työskennellyt IT-alalla 18 vuotta, josta Innofactorilla 14 vuotta. Vuodesta 2004 lähtien olen suorittanut 24 Microsoftin sertifikaattia.

 2.    Mikä on Microsoft Virtual Academy eli lyhyesti MVA?

Microsoftin Online koulutusympäristö. Sieltä löytyy paljon eritasoisia verkkokursseja Jump Starteista edistyneempiin kursseihin.

 3.    Olet saavuttanut ensimmäisenä Suomessa Windows Jedi Master –tason ja käynyt tekemässä paljon Windowsiin liittyviä opintoja ja certejä. Mikä ihmeessä saa sinut motivoitumaan?

Sertifiointia suorittaessa tulee kerralla opiskeltua tietty aihealue syvällisesti - kaikkea ei kuitenkaan tule työn ohessa opittua. Myös työnantajani kannustaa sertifiointien suorittamiseen.  Jedi Master -kilpailu antoi vielä lisäpotkua suorittaa muutama sertifiointi lisää.

 4.    Onko online kursseista ollut sinulle käytännön hyötyä työelämässä tai esim  Microsoft Certifikaatioiden suorittamisessa?

Olen käyttänyt MVA:ta paljon opiskeluun ja sertifikaattitesteihin valmistautumiseen. Suosin online kursseja niiden helpon saatavuuden vuoksi. Kurssit ovat käytettävissä 24/7 ja niitä voi suorittaa omaan tahtiin. MVA:n kurssit on pilkottu sopiviin jaksoihin, jotka sisältävät jaksokohtaiset testinsä. Ja tietysti MVA on täysin ilmainen.

 5.    Mitä kursseja suosit? Onko videoidut itseopiskelumateriaalit mukavia vai käytkö mieluummin kuuntelemassa reaaliaikaisia suoria lähetyksiä?

Suosin videoituja itseopiskeluita, sillä niitä voi katsella silloin kun itselle sopii. Reaaliaikaiset lähetykset tarjoavat mahdollisuuden suoriin kysymyksiin, mutta aikataulua on toisinaan hankala saada sopimaan muihin kiireisiin.

6.     Kerro joku konkreettinen hyöty jonka olet saanut opiskelujesi myötä? Ongelmanratkaisu, uusi työmahdollisuus, osaamisen näyttäminen tms?

Kävin juuri suorittamassa Developing Microsoft Azure Solutions ja Administering Visual Studio Team Foundation Server tentit. Näihin löytyi sopivasti harjoitusmateriaalia MVA:sta.

 7.   Miten tästä eteenpäin? Jedi Master arvo takana, vieläkö nälkä kurnii vai oletko jo siirtymässä gurujen puolelle opettamaan muita?

Olen jo hankkinut Microsoft Certified Trainer pätevyyden ja pitänyt Innofactorissa pari sisäistä koulutusta. Toki omaa osaamista täytyy jatkuvasti myös kehittää. Windows 10, HoloLens ja muut uutuudet tuovat paljon uutta opiskeltavaa.

 9.     Opiskelua Microsoft Virtual Academy onlinessa – pitäisikö muidenkin kokeilla?

Ehdottomasti

 

Kiitos Rami haastattelusta !


Comments (1)

  1. mitä_ihmettä says:

    Eihän Rami kerro tässä yhtään mitään työhönsä liittyvää vaan koko teksti on yhtä MVA mainosta. Painottaisin vähän järkevämpää sisältöä näihin blogeihin niin antaisi lukijoillekin jotain oikeata sisältöä

Skip to main content