Virtual Academy – Opi uusista teknologioista, opiskelun tai työnhaun tueksi


Kouluissa käydään monia eri teknologioita läpi ja kursseilla riittää opittavaa. Uusia teknologioita, rajapintoja ja työkaluja tuntuu syntyvän jatkuvasti lisää, eikä enää meinaa pysyä mukana mitä kaikkea sitä onkaan. Tähän kun vielä lisää opiskelun ja työkiireet, niin ei kursseille tai kokopäivän koulutuksille aina välttämättä ehdi. On äärimmäisen tärkeää että pystymme opiskelemaan verkossa kun haluamme ja mistä haluamme. Oma suosikkini taitaa olla iltaisin omalla sohvalla juoma kädessä ja snacksi-kulho sylissä, kun koulutusvideot pyörivät telkkarissa.

Olkoon tavoiteenasi kurssin läpäiseminen, kesätyöpaikalla käytettävään teknologiaan tutustuminen tai ihan ”for science”, Virtual Academyn kautta opit uusimmista teknologioista, olkoon kyse Microsoftin teknologioista tai muista (esim. Node.JS, Unity, Marmelade jne).

Virtual Academyn lisäksi netistä löytyy monia muitakin alustoja, joissa voit opiskella uusia teknologioita ja työkaluja. Suosituimpia taitavat olla Codeacademy, Code.org, Khan Academy ja monet muut. Virtual Academyn puolella keskitytään videosisältöön, sitä tukeviin esityksiin (PDF/PPTX) sekä vapaavalintaisiin tehtäviin, joilla voit arvioida omaa osaamista.

Kuulin viime viikon Student Partner reissulla, että yksi opiskelija turvautui Virtual Academyn kursseihin, kun edessä oli kesätyöpaikan haku ja eteen tuli ASP.NET MVC ennakkotehtävä. Vaikka aihe oli joskus käsitelty koulussa, niin se ei ollut ihan tuoreessa muistissa. Hyvä kertaus Virtual Academyssa ja nyt kaveri on nauttinut uudesta työpaikastaan viimeiset pari viikkoa.

Joten ei muuta kun suuntaamaan kohti www.microsoft.fi/kurssit-sivua, josta löydät uusimpia ja suosituimpia Virtual Academyn kursseja.

Ohessa helpot ohjeet miten kannattaa aloittaa:

  1. Valitse kiinnostavat online-kurssit. Esim ohjelmistokehittäjille http://www.microsoft.com/finland/kurssit/
  2. Kirjaudu sisään Microsoft Virtual Academy -sivulle (oikea ylänurkka)
  3. Katso MVA-videoita
  4. Tee modulien jälkeen todella lyhyet ja helpot testit (video oikealla puolella on valikko testiin ja materiaaleihin)
  5. Katso että kurssisuorituksesi näkyy 100% suoritettuna, Courses Completed -välilehdellä.
  6. Tulosta kurssitodistuksesi pdf-filenä. Katso kuvat alla:

 


Comments (0)

Skip to main content