Azure-hai haastaa ja palkitsee parhaat Xbox One -pelikonsoleilla


Lentävät hait ovat valmiina ottamaan Helsingin haltuun joulukuussa ja aivan kuten joulupukki, hait eivät tule tyhjin käsin! #DevShark 24h hackathonin aikana Malja BTL Oy järjestää haasteita pilvipalveluiden, erilaisten sensoreiden sekä laitteiden ympärille. Tule mukaan kehittämään ratkaisuja Azurella, Oculus Riftilla, AR Drone 2.0:lla, Kinect for Windows v.2 – sensorilla tai jopa Arduino ja NetDuinolla! Varaa paikkasi nyt osoitteessa EventBriten kautta.

Haasteissa arvioidaan ratkaisujen soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa sekä pilvipalveluiden käyttöä. Ratkaisut voidaan kehittää mm. web-, Android-, iOS- tai Windows-sovelluksena, jotka käyttävät Azure pilvipalveluita. Malja palkitsee jokaisen haasteen voittavan tiimin kahdella Xbox One pelikonsolilla.

Haaste #1 – Mobiili l

Pelit on pop ja pivi on hot. Pelejä pelataan erilaisilla laitteilla ja pelaajilla on eri laitteita joilla he pelaavat. On tablettia, PC:tä, puhelinta ja sitten vielä eri käyttöjärjestelmät! Nykyään sovellusten ja pelien asetukset ja saavutukset säilyvät vaikka laite vaihtuu. Voin esimerkiksi pelata levelille 3 puhelimella ja asentaa sen sitten tabletilleni, jossa voin jatkaa peliä suoraan siitä mihin jäi puhelimella, eikä minun tarvitse aina aloittaa Level 1:sta.

Mitä muuta keksit?  Tässä haasteessa etsimme sitä seuraavaa mobiilisovellusta tai peliä, joka vie pilven käytön aivan uudelle ulottuvuudelle. Peli voi olla kehitetty aikaisemmin tai 24h #DevShark hackathonin aikana.

Haaste #2 – Innovaatio

Pilvessä maailma näyttää ihan erilaiselta. Hyviä esimerkkejä tästä ovat Helsingin bussiliikenteen ”big data”-esimerkki tai Skype Speech Translator ”machine learning”-esimerkki. Azuressa on monia eri palveluita ja ominaisuuksia, jotka mahdollistavat aivan uusia ratkaisuja. Mikä sinun innovaatiosi on? Etsimme sitä seuraavaa mullistavaa ideaa, joka tuo meitä lähemmäksi sitä Star Trekin kuvaamaa tulevaisuutta.

Haasteen voittajaksi valitetaan se innovaatio joka käyttää pilvipalveluita uudella innovatiivisella tavalla. Ratkaisun kehitystä on tehtävä #DevShark 24h hackathonin aikana, mutta se voi olla aloitettu aikaisemmin ja sitä voidaan jatkaa tapahtuman jälkeen.

Haaste #3 - Sensorit, data ja liikunta

Beep here, beep there, beep everywhere. Maailma tuntuu olevan täynnä erilaisia sensoreita ja erilaiset laitteet ja rannekkeet keräävät tietoa liikkumisestamme päivän aikana. Sinulla voi olla Polar Loop, Microsoft Band tai ehkä puhelimesi kerää tietoa liikkumisestasi, esimerkiksi Sensor Core SDK:n kautta.

Meillä on runsaasti esimerkkejä miten näitä sensoreita käytetään esimerkiksi hyötyliikunnan lisäämiseen. TheFunTheory.com järjesti ”Piano Stairs”-kokeilun, Coca-Cola haastoi ihmiset tanssimaan ja Hämeenlinnassa kehitetään osallistavia ja voimaannuttavia pilottisovelluksia. #DevShark hackathonissa tarjoamme osallistujien käyttöön erilaisia sensoreita ja laitteita, joilla voidaan kerätä tietoa käyttäjän liikkumisesta.

Suomessa toimivan Valo ry:n visiona on tehdä suomalaisista maailman liikkuvin urheilukansa vuoteen 2020 mennessä. Valo ry osallistuu #DevShark-hackathoniin ja haastaa osallistujat miettimään miten käyttäisit sensoreita, dataa ja teknologiaa liikunnan edistämiseen. Ratkaisu voi keskittyä hyötyliikunnan lisäämiseen tai esimerkiksi peruskoulun liikuntatuntien ja välituntien liikunnan lisäämiseen. Etsimme Valo ry:n kanssa sitä seuraavaa innovaatiota liikunnan lisäämiseen, jota voidaan jatko kehittää tapahtuman jälkeen Valon kumppaneiden tuella.

 

Comments (0)

Skip to main content