Azuren virtuaalikoneiden käytön lainalaisuudet (Juhanin melkein 10 sääntöä)


Olen rakentanut itselleni muistilistaa asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun hyödyntää Windows Azuren virtuaalikoneita ja verkkoja.Tässä listaa muistisäännöistä, joita olen kasannut. Muistisäännöt ovat voimassa toistaiseksi, kunnes alusta päivittyy.

1.Määrittele virtuaaliverkko ja mahdolliset VPN –yhteydet ensin kuntoon
2.Jos haluat käyttää A –sarjan koneita, aloita sellaisen määrittelyllä
3.Ymmärrä Fault Domain, Update Domain ja Availability Set –käsitteet
4.Resurssit skaalautuu ytimien mukana (paitsi A5, A6 ja A7 = isomuistiset koneet)
5.Useampi Storage tili skaalaa levy IO:ta (500 iops/levy)
6.Opettele Powershellin käyttö (tai käytä suoraan rest –rajapintoja)
7.Ymmärrä turvarajat (cs, virtuaaliverkko, porttifiltterit)
8.Jos portaali ei tarjoa toiminnallisuutta se ei tarkoita, ettei sitä olisi
9.Kaikki komennot ovat asynkronisia (hallintarajapinnat)
10.Alustan ominaisuudet päivittyvät jatkuvasti
 
Availen näitä kaikkia tarkemmin lähiaikoina, mutta tässä vähän maistiaisia:
 
 
2. Azuressa on havaintojen perusteella kahdenlaisia koneklustereita: S-XL ja A5-A7 (t-paitaklusterit ja automalliklusterit). Jos tarvitset projektissasi näitä isompia koneita, kannattaa virtuaaliverkon ensimmäinen kone laittaa tähän kokoluokkaan, koska Affinity -määritteen mukaisesti kaikki resurssit pyritään sijoittamaan mahdollisimman lyhyen etäisyyden päähän toisistaan - eli ensimmäinen virtuaalikoneesi saattaa määrätä muiden koneiden maksimikoon. Tämä rajoitus on omien testieni pohjalta satunnainen ja muuttuu ajan kanssa sitämukaa, kun klustereita päivitetään uudempaan rautaan.
 
3. Fault Domain = miten Azure sijoittaa virtuaalikoneet eri palvelinräkkeihin vikasietoisuuden varmistamiseksi. Tähän ei voi itse suoraan vaikuttaa, mutta tästä on hyvä olla tietoinen. Update Domain = järjestys, jossa Azure päivittää virtuaalikoneen alla olevan käyttöjärjestelmän. Tähän voi itse vaikuttaa kertomalla Azurelle, miten järjestelmää saa päivittää. Mitä useampi Update Domain on ratkaisussa käytössä, sitä vähemmän järjestelmästä on pois käytöstä näiden päivitysten aikana. Availability Set = virtuaalikoneen rooli, esim Web, DB, jne... tämä on luokittelu ja päivitysavain, eli yhden Availability Setin sisällä olevat koneet päivitetään Update Domain -järjestyksessä.
 
Näitä sääntöjä saa haastaa, jos teillä on toisenlaisia kokemuksia Azuren virtuaalikoneista
 
juhani
 
 

Comments (0)

Skip to main content