VS2013 ja TFS2013 Preview tulikaste


Hei, sain aikaa kokeilla uutta Visual Studiota ja TFS 2013 Preview - versioita ja tuotekokonaisuus näyttää kyllä paremmalta kuin TFS 2012, vaikka ihmettelin vähän nopeata julkaisua. Minusta on vaan hyvä, että työkalut kehittyvät nopeasti. Etuna on kaksi isoa pointtia:

-        Tehokkuus

-        Työn tekemisen mielekkyys

Vaikka joidenkin mielestä tämä julkaisutahti voi tuntua turhauttavalta. No, tämän omaksuminen ei vie kauaa. Tein viikon ajan pientä tutustumista joka päivä ja mielestäni jo Preview-versio näyttää suurimmilta osilta asennukseen käytetyn vaivan arvoiselta.

Ihan ensimmäisenä pitää mainita kaikille GIT-faneille että, jos TFS 2012 pilviversiossa oli GIT-tuki, niin nyt se on myös tuotteessa sekä versionhallintana että integroituna Team Build - alueelle. Tähän on hyvä blogiviittaus minun blogini lopussa.

Käyn tässä blogissa yleisesti läpi niitä asioita, jotka minua miellytti eniten uudessa tuotteessa.

Ensimmäinen asia oli se, että pilvitilini on suoraan löydettävissä kun luon Visual Studio profiilini:

 

 

Huomasin, että toiminnot on helpompi löytää uudesta tuotteesta. Kun katsomme Visual Studio Team Explorer 2012 kuvaa, niin kerron mikä minua ärsytti aiemmin.

Kun olen Builds-menussa ja haluan päästä versionhallintaan, herää kysymys: ”Missä se on?” Pitää klikata Home-menua ja josta löytyy Source Control Explorer:

 

Uudessa VS 2013 Team Explorerissa tämä on paljon helpompaa. Se näkyy suoraan tuossa menussa.

 

 

 

Toinen asia, mistä pidin VS 2013 Team Explorerissa, on asioiden niputus samaan pieneen tilaan:

 

 

 

Lisäksi turvallisuuden hallinnointi TFS:n liittyen ei olekaan enää niin yritys- ja erehdystaktiikalla saavutettavissa, vaan tämä on selkeämpää:

Perusnäkymän lisäksi tässä:

 

Myös versiohallinnan turvallisuusasetukset löytyvät nyt selkeästi TFS Web -käyttöliittymästä:

 

 

 

Yksi asia asennuksen aikana sai riemunkiljahduksia aikaiseksi ja sitten pientä harmitusta. Tuotteessa tulee suoraan mukana SharePoint Foundation 2013. Eli ei tarvitse käyttää 2-3 tuntia käyttää ylimääräistä aikaa pystyttää SP 2013 ympäristöä ja integroida sitä TFS:ään ja toivoa että ne ovat yhteensopivia 🙂. Ainoa asia, joka hieman ihmetytti, oli tuo varoitus. SharePoint ympäristön halutessasi samalle koneelle vaaditaan 10Gb:tä muistia. Tämä kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen kuin ajattelit asentaa kaikki komponentit yhteen koneeseen. Onneksi olin jo aiemmin hankkinut tarpeeksi muistia läppäriin. Nykyään läppäreihin saa muistia niin paljon, että tuosta ei tule ongelmaa.

 

 

 

Scrum – toiminnallisuuksia on myös ehostettu:

Tästä näkee suoraan mikä on ”Backlog – item” ja mikä on alla oleva ”Task – item”.

 

 

Sama näkyy myös ”Work Items” – puolella.

 

 

Nyt tuli myös uutena Team Room. Tämä on se mitä ennen projektissa piti hakea ulkopuolisena työkaluna, jos halusi Chat – tyyliin keskustella kehitystiimin kanssa. Tämä on makea juttu oikeasti! 🙂

 

Testipuoli on myös mukana ja nyt voi plus-ikonista luoda suunnitelman myös täällä. Ei tarvita erillistä kirjautumista Test Manageriin tämän toimenpiteen osalta. 

 

 

 

 

Tässä on artikkeli, josta löytyy lisätietoja näistä ominaisuuksista hyvin kiteytettynä: http://www.alexandervanwynsberghe.be/whats-new-in-tfs-2013-build/

Lisäksi toinen hyvä ulkomainen blogi on Brian Harryn blogi: http://blogs.msdn.com/b/bharry/archive/2013/06/03/visual-studio-2013.aspx

Tämä kertoo enemmän ja tarkemmin testipuolen muutoksista: http://blog.nwcadence.com/whats-new-in-team-foundation-server-2013-online-test-plansuite-management/

Comments (1)

  1. Ilpo Törnqvist / Avanade says:

    Tuo kunnollinen VS2013 GIT-tuki tulee tarpeeseen.

    Olen jo VS2012:n add-on:n kanssa kokeilla tuota GIT-tukea – toivottavasti VS2013:ssa GIT-tuki on entisestään parempi. Täytyypä alkaa testaamaan.

Skip to main content