Windows 8.1 Preview -esiversio nyt saatavilla


Windows 8.1 Preview -esiversio nyt saatavilla

Microsoft esitteli uusia huippusovelluksia nopeasti kasvavalle Windows-alustalle Build-konferenssissa.

Microsoft julkisti tänään Windows 8.1 Preview -esiversion käyttöjärjestelmäpäivityksestä sovellus- ja ohjelmistokehittäjille suunnatussa Build-konferenssissa San Franciscossa. Tapahtuman avauspuheenvuorossa hahmoteltiin kehittäjien mahdollisuuksia luoda erottuvia, kosketukseen perustuvia sovelluksia Windows-alustalle. Kehitysmahdollisuuksia lisäävät muun muassa uudet työkalut sekä aiempaa laajempi tuki.

Tapahtumassa esiintyneet Microsoftin johtajat esittelivät Windows 8.1:n uusia ominaisuuksia sekä uusia Windows-huippusovelluksia, joihin lukeutuvat muun muassa Facebook ja Flipboard. Uudet sovellukset ovat osoitus Windowsin vankasta kehitysvauhdista, joka on tällä hetkellä nopeinta muihin alustoihin verrattuna.

”Windows 8.1:ssä on keskitytty muun muassa yksilölliseen personointiin, Bing-hakupalveluun, yritystoimintojen laajentamiseen sekä uusiin esiasennettuihin sovelluksiin”, kertoo Suomessa Windows-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tom Toivonen Microsoftilta. ”Rakensimme Windows 8:n myötä uuden Windowsin, joka on uudelleen ajateltu aina yksittäisistä osista loppukäyttäjän kokemukseen. Visio oli kunnianhimoinen ja Windows 8.1:n myötä jalostamme sitä edelleen.”

Build-konferenssissa puhunut Windows-ohjelmasta vastaava johtaja Antoine Leblond korosti Windows 8.1:n kehittäjille tarjoamia lisämahdollisuuksia suunnitella, luoda ja markkinoida Windows-kaupassa myytäviä sovelluksiaan. Puheessaan hän painotti, että kehittäjät saavat 80 prosenttia kehittämänsä sovelluksen voitosta sen koko elinkaaren ajan, sen jälkeen kun sovelluksen myynti on ylittänyt 25 000 dollarin kynnyksen. Leblond nosti esiin myös uusia päivityksiä, joihin lukeutuvat muun muassa:

  • Uudelleen suunniteltu Windows-kauppa. Windows-kauppa on 8.1 -versiossa suunniteltu täysin uudelleen, jotta se tavoittaisi sitoutuneet asiakkaat ja tarjoaisi tehokkaammin heidän haluamiaan sovelluksia. Uudistuksiin lukeutuvat paremmat markkinointimahdollisuudet ja löydettävyys henkilökohtaisten mieltymysten mukaan sekä uudet Bing-hakutoiminnot. Sovellusluetteloissa on uusi asettelu jalostetulla navigaatiolla ja aiheeseen liittyvällä sisällöllä.
  • Uusia ansaintamalleja. Uudet Windows-kaupan lahjakortit ovat helppo tapa ostaa sovelluksia, kirjoja, pelejä ja sisältöjä. Asiakkaat voivat ladata Microsoft-tililleen arvoa maansa valuutalla ja tehdä sillä ostoja Windows-kaupassa. 
  • Johtavia käyttäjäkokemuksia. Windows 8.1 tarjoaa kehittäjille paikan esitellä ja kehittää vangitsevia sovellusmallejaan. Windows 8.1 -sovellukset toimivat keskenään jakamalla tietoja sekä näyttöä ja tarjoavat monipuolisempia käyttäjäkokemuksia eri laitteilla, myös uusissa, alle kahdeksan tuuman malleissa.

Windows 8.1:n lisäksi Microsoft esitteli miten kehittäjät voivat hyödyntää muita Microsoftin tarjoamia työkaluja suunnitellessaan sovelluksia asiakkailleen:

  • Visual Studio 2013 sekä .NET 4.5.1 -esikatseluversiot. Visual Studio 2013 tarjoaa työkalut nykyaikaisten Windows 8.1 -sovellusten kehittämiseksi. Uusilla ominaisuuksilla on sujuvampaa kehittää myös mobiililaitteisiin ja pilvipalveluihin ulottuvia sovelluksia ja palveluita. Julkistettu .NET 4.5.1 -esikatseluversio mahdollistaa uudenlaisten sovellusten kehittämisen olemassa olevia yrityssovelluksia uudistettaessa. Esikatseluversiot ovat ladattavissa täältä
  • Bing-kehittäjäalusta. Uusi alusta pohjautuu Bing.comin ydinteknologiaan, jota voidaan upottaa älykkäinä palveluina Microsoft-laitteisiin ja -palveluihin sekä kolmannen osapuolen sovelluksiin. Windows 8.1-, Windows Phone-, Xbox 360- ja Microsoft Office -hakutoimintojen lisäksi, Bing julkisti kehittäjien käyttöön ohjaimia, joilla Bing-teknologiaa voi hyödyntää omissa Windows- ja Windows Phone -sovelluksissa. 

Windows 8.1 -esikatseluversio on ladattavissa tästä päivästä alkaen. Lisätietoja: http://www.preview.windows.com.

READ MORE TECH STUFF FROM HERE: Modern Business in Mind: Windows 8.1 at TechEd 2013

Skip to main content