Nyt otetaan Windows Phone 8 haltuun!


Windows Phone 7.5 kehitys on monelle tuttua ja nyt Windows Phone 8 version julkistuksen myötä saadaan lisää mahdollisuuksia puhelinsovellusten kehitykseen. Keräsin tähän muutaman hyvän resurssin, jotka jokaisen Windows Phone kehittäjän pitäisi tuntea. Käy ne läpi ja ota homma haltuun!

Perusteet haltuun
https://dev.windowsphone.com/
Windows Phone Dev Centerin kautta hallitset omaa kehittäjätilijäsi, sovelluksia sekä löydät paljon hyviä resursseja Windows Phone sovelluskehitykseen sekä API-kuvaukset.

Windows Phone 8 Training Kit
Lataa Windows Phone 8 Training Kit joka sisältää ohjeita ja harjoituksia jotka auttavat sinua ottamaan Windows Phone 8 ominaisuudet haltuun. Sieltä löydät myös ohjeet miten Windows 8 sovelluksen voi siirtää Windows Phone 8:lle.

Windows Phone 8 Jump Start-videot
Channel9 on julkaisut videot parin viikon takaisesta Windows Phone 8 koulutuksesta. Jos videoita tyykkäät katella niin tässä on aivan mahtava kokoelma hyviä videoita Windows Phone kehittämisestä.

Kehitä omia design taitojasi
https://dev.windowsphone.com/design
Dev Centerin Design-sivuilta saat tietoa Windows Phone sovellusten design periaatteista sekä hyviä resursseja, kuten malleja ja ikoneita.

Windows Phone Design Bootcamp
Channel9 sivustolta löydät paljon hyviä videoita ja nauhoitteita eri tapahtumista. Sieltä löydät myös Windows Phone Design Bootcampin jossa kerrotaan Windows Phonen design periaatteet, design prosessista sekä näytetään hyviä esimerkkejä.

Tarjolla on myös mainetta ja mammonaa
Nyt on aivan loistava hetki näyttää omat killeri-sovellukset maailmalle ja voittaa laitteita, ulkomaanmatkoja ja tietysti mainetta!

Windows Phone ”App to the Future” Design Challenge
Oletko taiteellinen sielu joka ymmärtää Windows Phonen design periaatteet ja osaat tehdä tyylikkäitä Windows Phone sovelluksia? Sinun ei tarvitse luoda täysin valmista Windows Phone sovellusta, sillä tuomaristo arvioi idean sekä Windows Phone design periaatteiden käyttöä (tässä saa olla luova!).

Lumia Geek 8-Week Challenge
Nokia ja WindowsPhoneGeek järjestävät yhdessä kilpailun jossa etsitään loistava Windows Phone sovelluksia jotka on julkaistu 13.11.2012 – 8.1.2013 välisenä aikana. Luvassa on hienoa laitepalkintoja, ulkomaanmatkoja ja muuta!

Usein kysyttyä

Eri rakennetaanko nyt vain Windows Phone 8 sovelluksia?
Muistathan että Windows Phone 7 sovellukset toimivat myös Windows Phone 8 puhelimissa. Eli rakentamalla WP7 sovelluksen tavoitat kaikki käyttäjät. WP8 versioita kannattaa rakentaa kun käytät sen uusia ominaisuuksia.

Sovellukseni on nyt valmis ja selkeetä ”killer-app” materiaalia. Mitä nyt?
Jos olet tehnyt seuraavan huippusovelluksen niin kannattaa vihjata siitä osoitteeseen CheckMyAppFi@microsoft.com josta poimimme parhaita sovelluksia ja pelejä valokeilaan.

Miten sovelluksia rakennetaan Windows 8 ja Windows Phone 8:lle?
Täältä löytyy aivan mahtava sivu juuri sinua varten. Windows Phone 8 and Windows 8 – building together

Drazen Dodik
Technical Evangelist – Windows Phone
www.diggthedrazen.com
@DiggTheDrazen


Comments (0)

Skip to main content