Windows Azure alustan hankintavaihtoehdot


Windows Azure alustan kehittäjätilejä voi nyt avata Azure portaalissa. Euromääräiset hinnat näet valitsemalla markkina-alueeksi Suomen (Finland). Azure kehittäjätilejä on saatavilla neljä eri pakettia:

  1. Introductory Special
  2. Development Accelerator Core
  3. Development Accelerator Extended
  4. Consumption

Portaalista löytyy pakettien vertailu. Näiden lisäksi Azure kehittäjätilin voi avata osana MSDN-tilausta. Tästä myöhemmin seuraavassa viestissä.

Ilmaiseksi pääsee liikkeelle Introductory Special –paketilla, joka on resursseiltaan rajoitettu ilmainen kokeilutili. Paketti on tämän hetkisten tietojen mukaan tarjolla 31.7.2010 saakka. Development Accelerator paketit on tarkoitettu kehitysprojektien käyttöön ja tarjoavat 6kk ajaksi tietyn määrän resursseja alennuksella. Development Accelerator Core  ja Development Accelerator Extended erona on Extended versioon kuuluva SQL Azure Business Edition tietokanta. Kaikissa edellä mainituissa paketeissa niihin kuuluvan resurssimäärän ylitys veloitetaan Comsumption-paketin mukaisesti.

Tuotantokäyttöön on tarkoitettu Consumption-paketti, jossa alustan resursseista veloitetaan suoraan mitatun käytön perusteella.

CTP-vaiheessa luodun tilin voi muuntaa johonkin edellä mainituista paketeista käyttämällä samaa Live ID tunnuista millä CTP-vaiheen kehittäjätili on luotu.

t. Pasi Mäkinen

Comments (0)

Skip to main content