Pidä huolta osaamisestasi
Useimmat meistä elävät tilanteessa jossa kuluja koetetaan karsia ja kaikki osaamiseen investointi on tarkassa harkinnassa. Mihin niukka budjetti sitten kannattaisi käyttää?

Nyt syksyn aikana on kaksi vuoden tärkeintä kansainvälistä kouluttautumismahdollisuutta Microsoftin teknologia-alustan suhteen. TechEd Europe pidetään Berliinissä 9.-13.11. ja tarjoaa runsaasti tietoa niin tuotannon IT-ammattilaisille kuin kehittäjille. Seuraavalla viikolla 16.-19.11. pidetään Los Angelesissä kehittäjille tarkoitettu Professional Developers Conference eli PDC09. PDC katsoo eteenpäin ja tarjoaa tietoa tulossa olevista uusista teknologioista.

PDC09:n yksi pääaiheista tulee olemaan Windows Azure -alustan tuotantoversion ominaisuudet ja julkistaminen. Azureen liittyen PDC:ssä julkistetaan myös uusia hyödyllisiä verkkopalveluja joita ei toistaiseksi ole esitelty. PDC 09 on siis erityisen kiinnostava web-pohjaisia ratkaisuja kehittäville. Julkistettavat uutuudet eivät tule tällä puolella rajoittumaan Azureen. Myös beta-bittejä on ennakkotietojen mukaan luvassa. Kehittäjiä kiinnostaa yleisemmin myös Visual Studio 2010 ja .NET 4.0, joista molemmista on runsaasti luentoja. Myös SharePoint 2010 kehittäminen on vahvasti esillä.

Toinen tapa osaamisen ylläpitoon on verkkoluennot ja dokumentaatio. Jos pilvilaskenta kiinnostaa, kannattaa vilkaista artikkeli ’The Battle for Clouds’, jossa avataan cloud computing –ilmiötä ja selitetään referenssimallin avulla vaikutuksia arkkitehtuuriin sekä vertaillaan markkinoilla olevia alustoja. Mukana on myös kaksi suomalaista sovellusta joita ollaan tuomassa Azure alustalle.

Syysterveisin

Pasi Mäkinen

Comments (0)

Skip to main content