Imagine Cupin Suomen semifinaalin voitto Lappeenrantaan


Imagine cup on suurin opiskelijoille järjestetty vuosittainen teknologiakilpailu maailmassa. Vuonna 2008 yli 350 000 opiskelijaa 100 eri maasta otti osaa kilpailuun.  Suomessa vuoden 2009 kilpailuun rekisteröityi 250 opiskelijaa. Tämän vuoden kilpailuteemana ovat YK:n globaalit kehitystavoitteet (Millenium Development Goals), ”Miten teknologia voi auttaa ratkaisemaan maapallon vaikeimpia ongelmia”.

 


Neljä suomalaista opiskelijajoukkuetta kilpaili  Espoossa 13.5. kansainvälisen teknologiakilpailun Imagine Cupin finaalipaikasta.  Finaali järjestetään 3. – 9.7.2009 Kairossa, Egyptissä.  Voittajaksi selviytyi Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston joukkue työllään Few (Find Eat and Work). Tiimin jäsenet ovat  Ehab Aboudaya, Qianting Liu, Were Oyomno, Mubeen Khan.


  


Tiimi Few on suunnitellut web–pohjaisen työkalun, jonka avulla  lahjoittajat ja avun saajat löytävät toisensa helpommin. Yhteisö tai yksityinen avunantaja voi esimerkiksi  nikkarointiapua vastaan antaa ruokaa tai muuta avustusta. Myös avunhakijat voivat etsiä erilaisia työmahdollisuuksia ja  saada mm. ruokaa palkaksi.  Sovelluksen tarkoituksena on  saada yhteisön jäseniä kantamaan vastuuta toisistaan mm.  työtä tarjoamalla aktivoidaan avunsaajia myös saamaan työkokemusta ja luodaan mahdollisuukisa köyhyysloukusta pääsemiseksi.


Onnea voittajatiimille Kairon kansainvälisiin finaaleihin!


Tanja

Comments (0)

Skip to main content