Sharepoint workshop TechDaysissä


 Hei,


Viimeistelemme parhaillaan TechDaysin (www.techdays.fi) agendaa sekä  puhjalistaa. 


Sharepoint Workshopin agenda on lyöty lukkoon. Kaksipäiväisen workshopin tavoitteena on antaa Sharepoint –kehittäjille työkaluja ja hyviä käytäntöjä, joiden avulla projektit saadaan nopeammin valmiiksi ja tuotantoon. Puhujina tässä osiossa on MOSS –konkareita Microsoftin konsultointipalvelusta, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa lukuisia hankkeita intraneteistä julkisiin saitteihin kyseisellä teknologialla.


Alla vielä  esitykset. Jos  sharepoint kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua mukaan sillä näin tiivistä kahdenpäivän pakettia ei  helposti ole saatavilla. Nähdään TechDaysissä!


Esitykset


 


5.3.2009 – Päivä 1


 


Esitys 1 - Kuinka käytät SharePointia tuotteen omilla työkaluilla


·         SharePoint sisältää paljon toiminnallisuuksia, joita voidaan toteutaa ilman sovelluskehitystä. Esityksen aikana avaamme toiminnallisuuksia, joiden olemassaolosta et ehkä tiennyt ollenkaan.


·         Taso – 100-200


·         Kohdeyleisö - Arkkitehdit, ITPro, Konseptisuunnittelijat


Esitys 2 - SharePoint:n tietorakenteet ja niiden lainalaisuudet


·         Kuinka SharePoint-tietorakenteita luodaan tuetuilla tavoilla, jotka mahdollistavat toiminnallisuuksien uudelleenkäytön ja siirrettävyyden eri ympäristöjen välillä. Esityksessä käsitellään ja demonstroidaan yksittäisen toiminnallisuuden elinkaaren vaiheet suunnittelusta käyttöönottoon.


·         Taso - 300


·         Kohdeyleisö - Arkkitehdit, Kehittäjät


Esitys 3 - SharePointin kehitysmallit


·         Kuinka SharePointia voidaan käyttää sovelluskehitysalustana ja miten sen päälle kehitetään sovelluksia. Esitys koostuu kuvitteellisen lisätoiminnon ohjelmoinnista SharePoint:iin: käyttötapauksesta Visual Studio -projekteiksi ja tietovarastokerroksesta käyttöliittymäkerrokseen. Toteutus tehdään hyödyntäen kehitystä helpottavia työkaluja.


·         Taso - 300


·         Kohdeyleisö - Arkkitehdit, Kehittäjät


Esitys 4 - SharePoint sovelluksen elinkaarenhallinta - Esitys 1


·         SharePoint-sovellusten luonti ja hallinta. Kuinka palvelimet pidetään synkronisessa tilassa automaattisesti osana sovellusten käyttöönottoa, mukaan lukien kielikäännöstiedostojen käyttöönotto, rekisteriasetukset, web.config-asetukset etc.  Toiminnallisuudet demonstroidaan käytännössä.


·         Taso - 300


·         Kohdeyleisö - Kehittäjät, ITPro, Arkkitehdit


Esitys 5 - SharePoint sovelluksen elinkaarenhallinta - Esitys 2


·         Automaattisen integrointitestauksen käyttöönotto Team Foundation Server -tuotteella. Tiimipohjaisten SharePoint-projektin suunnittelu, käynnistys, hallinta ja seuranta. Olemassa olevien SharePoint-sovellusten päivittäminen uudemmilla versioilla: kuinka suunnittelen ja päivitän uuden version jo käyttöönotetuista toiminnallisuuksista. Toiminnallisuudet demonstroidaan käytännössä.


·         Taso - 300


·         Kohdeyleisö - Kehittäjät, ITPro, Arkkitehdit


Esitys 6 - Paneelikeskustelu


·         Kumppanien SharePoint-arkkitehtien parhaimmisto istuutuu saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, mitä heiltä kysytään useasti ja miten SharePoint-hankkeita tehdään. Tule kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun.


·         Taso - 200


·         Kohdeyleisö - Kehittäjät, Arkkitehdit, Konseptisuunnittelijat, Kehittäjät


 


 


6.3.2009 – Päivä 2


 


Esitys 1 - SharePoint ja Web 2.0


                    Ajax, Silverlight ja muut interaktiiviset toiminnallisuudet: miten SharePoint tukee näitä ja miten ne integroidaan siihen. Tarvittavat konfiguroinnit ja niiden automatisointi. Mitä kaikkea Web 2.0 voisi tuoda SharePointiin ja mitä toiminnallisuuksia kannattaa ottaa käyttöön.


                    Taso - 300


                    Kohdeyleisö - Kehittäjät, Arkkitehdit, Konseptisuunnittelijat


Esitys 2 - SharePoint Extranet käytössä


                    Kuinka SharePointia voidaan hyödyntää extranet-palveluiden alustana ja miten SharePointin kehityksessä voidaan huomioida eri käyttäjätyypit. Huomioitavat asiat arkkitehdille ja kehittäjille. Huomioitavat asiat palvelun tietoturvan kannalta.


                    Taso - 300


                    Kohdeyleisö - Kehittäjät, ITPro, Arkkitehdit


Esitys 3 - SharePoint SOA alustana


                    Usein tietotyöalusta liitetään muihinkin järjestelmiin. Esityksessä käsitellään mitä  palvelupohjainen arkkitehtuuri tarkoittaa SharePointin näkökulmasta. Miten käytät tai tarjoat WebService tai WCF-palveluita SharePoint-alustalla.


                    Taso - 300


                    Kohdeyleisö – Arkkitehdit, Kehittäjät


Esitys 4 - SharePointin automatisoitu hallinta "skriptaamalla"


                    Kuinka SharePointin operaatioita voidaan automatisoida, mukaan lukien täysin automaattinen asennus setupista sovellusten käyttöönottoon. Mitä uusia mahdollisuuksia Power Shell -skriptit mahdollistavat ja kuinka stsadm-komentorivityökalua voidaan laajentaa omilla komennoilla.


                    Taso - 300


                    Kohdeyleisö - Kehittäjät, ITPro


Esitys 5 - Testaaminen ja virheiden paikallistaminen SharePoint ympäristössä


                    Miten varmista toteutetun sovelluksen laadun? Miten virheidenkäsittely tulisi toteuttaa? Miten selvitän mitä virheitä sovelluksessa on? Miten varmistan suorituskykyisen ympäristön? Esityksen tarkoituksena on näyttää esimerkein testausta helpottavia toimia. Käsittelyssä suorityskyky-, integrointi- ja yksikkötestaus SharePoint-ympäristössä.


                    Taso - 300


                    Kohdeyleisö – Arkkitehdit, Kehittäjät


 


DPE Team

Skip to main content