Ensikatsaus IE8 yhteensopivuuteen


 


Beta2 uudesta selaimesta on ulkona nyt myös suomenkielisenä, joten nyt on hyvä aika lähteä tekemään ensimmäisiä yhteensopivuustestejä. Alla muutama vinkki, miten asiaa kannatta lähestyä.


Ensimmäinen testi saitille on nopea visuaalinen ja toiminnallinen tarkastelu, jonka avulla saadaan heti selville erot uuden ja vanhan selaimen välillä. Jos sivusto näyttää samalta, kuin aikaisemminkin, eikä muussa toiminnallisuudessa ole eroja, niin tässä vaiheessa voidaan todeta, ettei lähempään tarkasteluun ole aihetta juuri nyt. Asiaan kannattaa palata siinä vaiheessa, on käytettävissä on uudempi beta tai lopullinen versio IE8 selaimesta.


Jos sivusto näyttää erilaiselta, mutta toiminnallisuudessa ei ole muutoksia, niin selaimessa voi laittaa päälle IE7 –emulointimoodin joko osoitepalkin uudesta ikonista tai sitten F12 –näppäimen takaa löytyvistä kehittäjätyökaluista. Jos tämän jälkeen sivusto toimii oikein, niin on tilapäisenä korjauksena voi käyttää sivulle <head> –segmenttiin laitettavaa meta –tägiä, jolla IE8 renderoi sivun IE7:n tapaan. Jos ongelma koskettaa useita sivuja, voi tägin asettaa kaikille sivuille web –serverin laajuisesti lisäämällä se http –headeriin. Kannattaa huomata, että oletuksena beta2 –versio renderoi intranetin sivut IE7 moodissa.


 <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7"/>


Oheisella tägillä IE8:n kaikki uudet ominaisuudet ovat käytössä, mutta renderöinti tehdään IE7 –moodissa. Jos on tarvetta muuttaa koko selaimen toiminnallisuus vastaamaan IE7 tasoa, on vastaava metatägi muotoa:


<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7">


Näiden tägien käyttö tulisi kuitenkin olla vain väliaikaista ja parempi  lähestymistapa onkin muuttaa sivuston HTML ja CSS -koodi  vastaamaan vallitsevia internet –standardeja.


Aiheeseen voi laajemmin tutustua http://microsoft.com/ie8 -sivuston kautta, sekä tietenkin myös 16.10 järjestettävässä Web Day –tapahtumassa. http://www.microsoft.com/finland/webday/


 


Yhteensopivuusterveisin,


 

Juhani Vuorio

Comments (0)

Skip to main content