WebDay – seminaari ammattikehittäjille Helsingissä torstaina 16.10.


Hyvää  syksyä kaikille,


Aloitamme  tapahtumarikkaan syksyn WebDay –seminaarilla 16.10., Helsingin Kinopalatsissa.  Tuhdin päivän teemoina ovat IE8, ASP.Net sekä Silverlight. Alla monta hyvää syytä tulla kuuntelemaan päivän antia.


Nopeus, käytön helppous ja turvallisuus ovat uuden Internet Explorerin käyttäjäkokemuksen kantavia teemoja.  Kehittäjän kannalta merkittävimmät muutokset aikaisempiin selainversioihin on tukeutuminen vahvasti tämänhetkisiin internet –standardeihin. Tämä muutos helpottaa tekemään kaikkien selainten kanssa yhteensopivia sivustoja, mutta saattaa aiheuttaa ylimääräistä työtä niille sivustoille, jotka ovat hyödyntäneet selaimen ‘poikkeavuuksia’.


WebDay-seminaarin tavoitteena on selventää, miten nämä ongelmat havaitaan ja korjataan. Lisäksi tarkastellaan kehittäjien kannalta uusia tapoja laajentaa käyttäjän selailukokemusta Acceleraattorien ja Web Slice –ominaisuuksien avulla.


SP1 tuo uusia laajennuksia asp.net –kehittäjille


ASP.NET osuudessa käydään läpi  SP1:n  uusia ominaisuuksia jotka  laajentavat merkittävästi kehittäjien mahdollisuuksia valita oikeanlainen lähestymistapa uusiin projekteihin.


 


ASP.NET MVC –kehikko tuo forms –pohjaisen kehityksen rinnalle uuden mallin rakentaa web –sovelluksia. MVC –kehikko tukee luonnollisesti ASP.NETin piirteitä, kuten autentikointimekanismeja, välimuistipalveluita, tilanhallintaa, jne.


Toinen uusi laajennus on Dynamic Data, joka mahdollistaa sovelluksen rakentamisen tietomallin metatiedon pohjalta. Normaalit tietokantaoperaatiot (CRUD) voidaan luoda automaattisesti valitun mallin pohjalta, joten prototyyppien tekeminen on todella nopeaa.


Silverlight-tekniikan avulla on mahdollista parantaa selainpohjaisten sovellusten käytettävyyttä hyödyntämällä moderneja ja monipuolisia käyttöliittymäominaisuuksia. WebDay -seminaaripäivän lopussa esitellään  kaksi mielenkiintoista Silverlight-projektia, niiden arkkitehtuuria sekä käytännön kokemuksia. Opi tuntemaan teknologian mahdollisuudet käytännössä näiden esimerkkien avulla. 


Ilmoittaudu heti mukaan oppimaan uutta ja tapaamaan kolleegoja sekä  meitä Microsoftilaisia!


Tanja 


 

Comments (2)

  1. Microsoft Finland will hold a one day seminar for professional software developers around new web technologies…

Skip to main content