Windows Mobile GPS -paikkatietosovellusten toteutus on kaikkien käsillä!


Useimmat varmaankin jo tietävät, miten helppoa puhelinsovellusten tekeminen on nykyään, kun käytössä on Windows Mobile puhelimet. Enää ei tarvitse olla monimutkaisia kehitysympäristöjä ja monen vuoden ammattikokemusta sovelluskehitykseen. Pelkkä kiinnostus ja läjä esimerkkejä jo riittää ja heti alkaa valmista syntymään.
Nyt kun yhä useammissa Windows puhelimissa on sisäänrakennetut GPS paikantimet ja puhelimiin tehtävät sovellukset ovat helppoja tehdä Visual Studiolla ja .NET:llä, on aika alkaa toteuttamaan niitä visioita, joita kukin on aiemmin mielessään vain kuvitellut.


Käytännön tarve sai Kari Ruuskasen tarttumaan Visual Studioon ja tutustumaan, miten paikkatietoa hyödyntävän mobiiliohjelman voisi helpoiten tehdä. Ohjelmointi kun ei työkuvaan kuulunut ollenkaan, mutta tarve ja visio sovelluksen toiminnoista oli selkeänä, piti vain ryhtyä tuumasta toimeen.
Tässä esimerkissä mennään läpi Kari Ruuskasen toteutus, jossa hyödynnetään niin tekstiviestejä, GPS paikkatietoa kuin Live karttasivun generointia - puhelimessa!!
Puhelin seuraa missä omistaja kulkee ja laatii siitä mm. Live Maps html-sivun, jota voi katsella selaimella.
Sovellus on säädettävissä myös siten, että kun puhelin siirtyy aiemmin määritetystä alueesta toiseen, lähtee siitä SMS viesti toiseen puhelimeen ja näin ollen tiedetään kokoajan, millä alueella puhelin on.


Katso demo täällä: http//www.on10.net/blogs/Jukkaw/


Jukka 


 

Skip to main content