Над 400 разработчици посетиха конференцията Microsoft In Touch


Най-мащабната конференция за разработчици Microsoft In Touch посрещна над 400 гости от България, Македония, Хърватска и Сърбия. Двудневното събитие в Sofia Event Center събра 18 лектори от България и чужбина, които покриха 3 трака в програмата – Dev Trends за новите функционалности в ASP.NET/MVC, Visual Studio, SharePoint, SQL Server и HTML5, Architecture in Practice and Dev Lifecycle и Modern Apps за разработка на приложения за Windows Phone 8 и Windows Store App.

Конференцията беше официално открита от Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, и Амрот Абдела, директор „Стартъпи и партньорства” за инициативата Microsoft 4Africa, която вдъхнови публиката с невероятния си разказ за това как иновациите носят със себе си социални и икономически промени в обществото.

Една от инициативите, чрез които Microsoft инвестира в разработчици и млади предприемачи е 4Afrika, която има за цел да ускори растежа на Африка като осигури възможности на младите хора да развиват уменията си и им предоставя инструментите и ресурсите, за да изградят своето бъдеще и това на континента. За да постигне това, Microsoft се фокусира върху 3 сфери: умения на световно ниво, достъп до технологии и образование, и иновации, които са неразривно свързани с развитието на Африка и бизнеса на Microsoft. Инициативата не е начинание за корпоративна социална отговорност; нейната мисия е да помогне на африканците сами да направляват бъдещето си.

Microsoft In Touch се организира за първи път и е най-значимата конференция за разработчици на компанията в България. По време на двудневното събитие участниците и екипът от организатори са изпили повече от 1480 чаши вода, 400 литра Nestea, 110 чаши еспресо и са изяли над 450 кексчета на Luxoft. В почивките са проведени 60 тест драйва на автомобили с марките Toyota и Lexus. Участниците са се разведрили и с 60 литра Каменица.
 
 
 


Skip to main content