Най-големият хакатон за Windows в света, WOWZAPP 2012, с локално събитие и в България!


Очаквате ли с нетърпение пускането на новата операционна система Windows 8? И направихте ли вече планове как да спечелите от нейния потенциал? Искаме да ви поканим да споделите част от нашия ентусиазъм и да ви дадем възможност да извлечете максимума от новата платформа. Затова организираме специално събитие посветено на разработката на приложения за Windows 8 Store – WOWZAPP 2012: Bulgaria. Инициативата е част от най-големия хакатон за Windows в света и заедно с колегите ни от над 35 държави целим да счупим рекордите за най-много хора, едновременно участващи в събитие от този тип.

WOWZAPP ще се състои на 9-11 ноември в the Roof, а наши партньори ще бъдат Eleven и Mobile Monday Sofia. Нещата ще протекат така:

 • На 9 ноември ще проведем специален еднодневен тренинг за създаване на приложения за Windows 8. Специално за това сме поканили Karl Davies-Barett, който вече активно програмира за платформата.
 • На 10 и 11 ноември всеки участник ще бъде изправен пред предизвикателството да създаде свое собствено приложение за Windows Store. Разбира се Karl отново ще бъде с нас, за да помага.
 • На 11 ноември ще очакваме от вас да ни покажете какво сте създали и за да ви стимулираме, авторите на най-добрите приложения ще получат специални награди.

Точната програма ще бъде обявена на по-късен етап, така че продължавайте да следите блога ни и страниците ни във Facebook (Microsoft Bulgaria и Tech Fever BG).

За да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо важно, можете да се регистрирате за участие на сайта :

http://www.wowzapp2012.com

Местата са ограничени, така че препоръчваме да запазите своето още сега!

За да се подготвите за хакатона:

Обърнете внимание!

Ако сте студент, можете да изтеглите безплатно Visual Studio 2012 Professional Edition и да се регистрирате безплатно като разработчик в магазините за приложения на Windows и Windows Phone, чрез програмата DreamSpark.

Comments (2)

 1. Timequake says:

  Здравейте,

  Не съм програмист (дизайнер съм), но имам идея за апликация за Windows 8 с готов дизайн. Мога ли да се регистрирам и да участвам на събитието?

  Поздрави

 2. DPE BG says:

  Здравейте,

  Ще се радваме да се присъедините към събитието. Идеите и дизайнът са повече от добре дошли, а по отношение на самата реализация сме сигурни, че ще можете да намерите партньор в лицето на някой от програмистите, които ще дойдат и да я направите заедно.

Skip to main content