Windows Azure вече и в България


7 юни 2012 бе една вълнуваща и запомняща се дата за всички, които толкова дълго очакваха пускането на Windows Azure и за България. В 23:00 ч. българско време, Scott Guthrie, корпоративен вицепрезидент за Azure Application Platform сподели за множество подобрения и нови услуги, които са реализирани за платформата, а също така, и за разширяването на нейната достъпност за разработчицоте от редица нови държави (в т.ч. и България).

Запис от презентацията на Scott, можете да изтеглите от тук:

http://www.meetwindowsazure.com/Conversations#

А ето и съвсем накратко какво, ново можете да очаквате от Windows Azure:

Persistent VM – възможността най-после да можем да запазваме промените, коитo сме направили, върху качената в облака виртуална машина, след нейното рестартиране. Можем да използваме тази услуга, за да качим своя, предварително създадена виртуална машина или да изберем от налични такива. Разбира се, тази функционалност не идва за сметка на познатите ни вече VM Roles, с които ще разполагаме и в новата версия на Windows Azure.

Management Portal – портала е вече с далеч по-опростен и удобен интерфейс за управление на всички услуги, които сме стартирали.

Web Sites – бързо инсталиране на ASP.NET, Node.js и PHP уеб сайтове върху високо-скалируема среда и възможност за наблюдаване на натоварването от трафик към съответния сайт.

Ново SDKс инструменти за Visual Studio 2010 / 2012 RC под Windows, а също така и версия за Mac или Linux разработка.

Допълнителна информация за всички новости в платформата можете да откриете тук:

http://www.microsoft.com/en-us/news/download/presskits/cloud/docs/MeetWindowsAzureFS.docx

Comments (3)
  1. Stilgar says:

    Някой дали има желание да обясни (или да даде директен линк към обяснение) за тея Web Sites и по-точно за възможността да заместят нормален хостинг (може ли да се добави SQL Server база данни за малко пари, какви са ограниченията спрямо нормален shared hosting и подобни) щото казано честно ме мързи да гледам цялото всичко след като ме вълнува само тази част и то не чак толкова много.

  2. Ventsy says:

    Stilgar, погледни, като имаш време тук: blog.ntotten.com/…/10-things-about-windows-azure-web-sites. Не е от MSDN или подобен офицален източник, но дава добър отговор на част от въпросите ти ;).

  3. Stilgar says:

    Много благодаря точно така трябва да ги пишат вместо разни маркетинг глупости. Изглежда това ще стане доста сериозна алтернатива на стандартния хостинг, но трябва да покажат и цените (в коментарите казва, че не са ги обявили още)

Comments are closed.

Skip to main content