Imagine Cup 2012 – локални финали


Наближава края на тазгодишната надпревара за купата на България в най-голямото технологично състезание в световен мащаб, Imagine Cup. Тази година, състезанието в най-популярната му категория Софтуерен Дизайн, протече при рекорден интерес. Дванадесет отбора се включиха в първия му кръг, който приключи на 20 декември 2011 г. От тях, 6 продължиха до финалния кръг и разработиха цялостни решения, чиято основна цел е да направят света едно по-добро място.

Сега дойде и моментът, в който трябва да изберем един първенец от тези 6 отбора, който да представи страната ни на световните финали на Imagine Cup в Сидни, Австралия през юли 2012 г. Кой ще бъде той, ще определи експертно жури след представянето на всички отбори на финала на националния кръг в Софтуерен Дизайн. Всеки отбор ще има възможността да разкаже за своята визия за това как технологиите могат да решат най-сложните проблеми, пред които сме изправени днес и да ни демонстрира своето решение. Финалът ще се състои на 23 април (понеделник) от 10:00 в зала Light на Софтуерна академия на Телерик (бул. Александър Малинов 33). Презентациите ще бъдат отворени за всички желаещи да ги видят, така че заповядайте, за да се запознаете с шестте проекта, които достигнаха до финала.

Победителят ще бъде награден на специално събитие във вечерта на 23 април от г-н Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България и г-н Такуя Хирано, генерален мениджър на Майкрософт Централна и Източна Европа.

Comments (2)
  1. Aurora Dellys says:

    Which team is the winner of Imagine Cup Bulgarian Finals 2012?

  2. DPE BG says:

    Team K-Vision got the cup with a project based on Kinect. More info about the teams and their projects will follow in another post soon 🙂

Comments are closed.

Skip to main content