Kinect за Windows вече е официално достъпен


На тазгодишното издание на най-голямата конференция за потребителска електроника, CES, Стийв Балмър обяви предстоящото пускане на специалната версия на Kinect за Windows. От вчера (01.02.2012) това вече е факт и официалната първа версия на инструментите за разработка е налична за изтегляне.

Какво всъщност е Kinect за Windows? Най-важното – това е една завършена платформа, базирана на естествените потребителски интерфейси (NUI), върху която можем да изграждаме приложения от съвсем ново поколение. По-конкретно Kinect за Windows има следните части:

  • Софтуер – безплатен инструмент за разработка и среда за изпълнение (SDK + runtime), които дават на разработчиците и организациите всичко необходимо, за да пренесат Kinect във всяка една сфера от живота;
  • EULA – лицензионни условия, които дават на бизнеса възможността да разработва приложения за Kinect с комерсиални цели;
  • Хардуер – оптимизиран за Windows сензор Kinect.

Всичко това ни дава възможността да създадем продукти, които наистина ще променят начина ни на живот.

Повече информация за Kinect за Windows можете да намерите на официалния сайт на продукта. Там можете да изтеглите инструментите за разработка и разбира се, да разучите новите функции.

Skip to main content