Технологиите на бъдещето: HTML5


HTML5_Logo_256Майкрософт България стартира нова инициатива – серия от отворени обучения на тема „Технологиите на бъдещето“. На тях ще имате възможността не просто да се запознаете с най-новите технологии, а да се научите как да работите с тях в рамките само на няколко часа. Стартираме само след 1 седмица, на 29.11 и имам удоволствието да ви поканя да станете част от първата група ИТ ентусиасти.

Първите обучения разглеждат HTML5, CSS3 и JavaScript и ще се проведат в 2 формата − семинарен и лабораторен. Първият семинарен формат включва детайлно представяне на спецификите на стандартите и основните концепции, с които се сблъскваме при изграждането на приложения с тези технологии.
Втората лабораторна част представлява практически упражнения, свързани с теорията, на които всеки от присъстващите ще може лично да изгради умения за създаване на приложения от ново поколение.

Графикът, по който ще се проведат обученията, е следният:
29.11,2011, 18:00
Технически университет - София:
Introduction to HTML 5, HTML5: What is it?, New Semantics, JavaScript API, CSS3 Overview

15 декември 2011, 12 януари 2012, 9 февруари 2012, 18:00
лаборатория 1211 на Технически университет – София:
HTML5 Forms, New Input Types, CSS3 Pseudo Classes, Form Validation, Custom Rules

Участието в обученията включва посещението на лекцията на 29 ноември и участие в което и да е от трите практически упражнения и е напълно безплатно. Можете да запазите своето място, като се регистрирате на адрес http://events.msbgregistration.com/ до 25 ноември.

Презентациите и упражненията се осъществяват със съдействието на нашите партньори от OneBit Software. Водещ на срещите ще бъде Ради Атанасов – SharePoint експерт, с компетенции Microsoft Certified Master (най-високото ниво сертификация, което покриват едва 20 души в целия свят), Microsoft Most Valuable Professional, лидер и организатор на българската Web Platform потребителска група, лектор на редица големи международни конференции и един от най-големите технологични фенове не само в България, но и в целия свят.

Comments (8)
 1. Р says:

  От колко часа е лекцията на 29.11?

 2. Павел says:

  От колко часа ще са тези лекции и с каква продължителност ?

 3. DPE BG says:

  Всички събития ще започнат в 18:00, като първото от тях (презентацията) ще продължи около 1,5 – 2 часа, а следващите ще бъдат малко по-дълги – 2,5 часа.

 4. Милко says:

  А къде в ТУ ще се проведе презентацията на 29.11?

 5. DPE BG says:

  Всички регистрирани ще бъдат уведомени по e-mail до края на деня в понеделник. Моля следете пощите си.

 6. hotel Batihan says:

  много полезна информация, мерси много, поздрави и до скоро

 7. Симеон says:

  Направил съм страхотна табличка за зарибените по HTML5. Може да я видите тук http://www.comal-consulting.eu/…/html5.html

 8. DPE BG says:

  Много хитро и определно е полезно 🙂

Comments are closed.

Skip to main content