За сваляне: Visual Studio 2010 RC + Тренировъчен пакет


Тези дни официално беше обявена за сваляне последната (да се надяваме) тестова версия Visual Studio 2010 RC. До вчера то беше налично само за MSDN абонати, но от вчера всеки може да си свали тестовата версия от официалната страница на продукта.

Visual Studio 2010 RC идва със същия go-live лиценз, както беше и бета версията. Това означава, че може да се използва за създаване на продукти, които да се използват не само в лаборатория за тестване, а и в реални, продукционни среди. Това също означава, че и се поддържа официално, но както и при предишната версия, ако възнамерявате да го използвате в продукция е добре да изпратите поща до vsgolive@microsoft.com, за да може продуктовия екип да се подготви адекватно.

Много важен детайл за тази версия е липсата на поддръжка за Silverlight 4 разработка. Ако разработвате Silverlight 4 приложение, останете с beta 2.

Вчера също така беше обявен и Visual Studio 2010 & .NET Framework 4 Training Kit (199.4 MB), който работи с Visual Studio 2010 Release Candidate. Тренировъчния пакет представлява набор от 17 презентации, 22 дема and 32 Hands-on лаборатории. Тази версия на тренировъчния пакет също така добавя и съдържание за Office, SharePoint и Application Lifecycle Management!

Съдържанието на тренировъчния пакет е тествано с Release Candidate (RC) версията на  Visual Studio 2010 and .NET Framework 4. Това е страхотен начин да се изпробва продукта и неговите възможности.

Тестови виртуални машини

Ако случайно не желаете по една или друга причина да инсталирате локално тестовата версия на продукта, може да се възползвате от следните виртуални машини, които може да свалите и да тествате:

Внимание! Всички тези виртуални машини все още са с предишната (beta 2) версия на продукта. Виртуални машини с RC ще има в близките няколко седмици. Ще пишем тук, когато са готови.

Всички пароли на виртуалните машини са P2ssw0rd.

Сваляйте и пробвайте на корем! И не забравяйте – вашата обратна връзка е изключително важна за успеха на продукта! Предварително ви благодарим за нея!


Skip to main content