Office Communications Server ‘14’: Специални новини за разработчиците


На Microsoft’s Professional Developer Conference 2009 ние започнахме да обявяваме детайли относно версия 14 на Office Communications Server. Ако сте партньор или разработчик, който използва тази платформа или нейните API-та, информацията по-долу със сигурност ще ви е интересна!

Струва си да отбележим, че с обявяването на новите клиентски API и контроли Майкрософт също потвърждава, че някои от съществуващите функционалности ще бъдат пенсионирани. Това със сигурност е валидно за Communicator Tabs.

Communicator Tabs се пенсионират, за да се даде възможност за цялостен и консистентен потребителски интерфейс в Communicator. Communicator Tabs ще бъдат заменени от възможността за стартиране на приложения от Communicator, със допълнителна възможност за подаване на вътрешна информация (като например избраните в момента контакти) към тези приложения.

Подобни партньорски решения, които се стартират от самия Communicator ще имат възможност да използват техния си прозорец (не в този на Communicator). По този начин отпадат ограничета, с които разработчиците трябваше да се съобразяват, работейки в Communicator Tab.

В таблицата по-долу ще намерите повече информация относно интересните нови възможности, които се предлагат на разработчиците:

Unified Communications – Platform Futures

clip_image001

Integrating and Extending OC

clip_image002

The Exchange 2010 Developer Story: Building Rich Exchange-enabled Applications for the Enterprise and the Cloudclip_image003

Допълнително, в Exchange показваме някои нови интересни интеграции с Windows Workflow Foundation 4.0 и Azure, използвайки Silverlight. Това са функционалности, които ще стават все по-лесни за употреба със следващата версия на Exchange.

Skip to main content